Nikola Šaranović sa saigračima (©FIBA Basketball)
Nikola Šaranović sa saigračima (©FIBA Basketball)

Orlići dobili Crnu Goru za kraj prve faze, sa Italijom za četvrtfinale

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.07.23. | 22:22

Najefikasniji Petrović, dvocifreni još Belić i Branković

Mlada reprezentacija Srbije završila je prvu fazu Evropskog prvenstva na Kritu sa dve pobede i ubedljivim porazom od Španije, a posle Estonije pala je i Crna Gora - 75:69 (18:22, 20:13, 20:17, 17:17).

Daleko bolje Orlići su izgledali u odnosu na susret sa Španijom, pogotovo u odbrani gde je protivnik sveden na samo 35 odsto šuta iz igre (22/63) i manje od 20 odsto sa distance (5/26). I pored toga, izabranicima Nenada Čanka trebalo je da dođu gotovo do drame završnice meča kako bi obezbedili trijumf.

Izabrane vesti

Posle dvocifrenog vođstva na startu poslednje četvrtine, Crnogorci su dodali gas i serijom 9:2 stigli na samo četiri razlike. Na četiri i po minuta pre kraja Matija Belić je trojkom uspeo da uspori rivala, kojeg je zatim praktično dokrajčio novim dalekometnim hicem dva minuta kasnije za velikih osam rzlike.

Ni tada nije sve bilo gotovo, jer je Srbija uprkos novom dvocifrenom vođstvu nakon koša Filipa Brankovića dozvolila Crnoj Gori šest poena u nizu pa je na pola minuta do kraja ponovo bilo samo četiri razlike. Ipak, Crnogorci su ostali bez goriva, pa je Nikola Šaranović stavio tačku na pobedu sa linije slobodnih bacanja.

Šaranović je susret završio sa devet poena, sedam skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte. Najefikasniji bio je Mihailo Petrović sa 17 poena i četiri završna dodavanja, dok je Belić dopisao 12 poena uz skok do dabl-dabla. Dobru rolu imao je i Stefan Stefanović sa po osam poena i asistencija.

U osmini finala Srbija će odmeriti snage sa Italijom, koja je grupnu fazu završila na trećem mestu posle poraza od Turske. Eventualni rival u četvrtfinalu biće bolji iz susreta Francuske i Poljske.

Naši momci igraju u sredu od 17.30 po srednjoevropskom vremenu.


tagovi

mlada reprezentacija SrbijeNenad ČanakNikola Šaranović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara