Ognjen Dobrić (©MN Press)
Ognjen Dobrić (©MN Press)

Orlovi jači: Dobrić napada Gruziju

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.02.24. | 00:09

Košarkaš Virtusa iz Bolonje oporavio se od povrede skočnog zgloba i biće u sastavu za današnji meč (18.00) u Tbilisiju. Prekobrojni su Aleksa Radanov i Aleksa Uskoković, dok Uroš Trifunović nije ni otputovao

Dobra vest za selektora Srbije Svetislava Pešića za današnji (18.00) meč protiv Gruzije u Tbilisiju u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Bek Virtusa iz Bolonje Ognjen Dobrić se oporavio od povrede skočnog zgloba i zaigraće protiv tima koji predvodi s klupe nekadašnji trener Partizana i Budućnosti Aleksandar Džikić. On će menjati igrača ruske Rune Aleksu Radanova.

To je jedina izmena u odnosu na premijerni meč u Pioniru protiv Finske. Uroš Trifunović ostao je u Beogradu i on neće igrati u ovom okupljanju. On je blago istegao zadnju ložu i kroz terapiju treba da sanira povredu, kako bi se što pre stavio na raspolaganje treneru Partizana Željku Obradoviću pred završnicu sezone u kojoj je ulog veliki. Prekobrojan je opet Aleksa Uskoković koga nije bilo ni protiv Finaca, kada su Orlovi slavili sa 77:61.

Izabrane vesti

Pobedu protiv Gruzije pokušaće da izbore: Nikola Đurišić, Ognjen Jaramaz, Marko Gudurić, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac, Aleksa Avramović, Vanja Marinković, Dušan Beslać, Filip Petrušev, Dušan Ristić, Luka Mitrović i Balša Koprivica.

18.00: (4,40) Gruzija (17,0) Srbija (1,25)

Posle meča sa Gruzijom sledi pauza do leta i okupljanja pred Olimpijske igre u Parizu (27. jul - 11. avgust), dok su sledeće utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 21. i 24. novembra, kada prvo gostujemo Danskoj, pa istu selekciju dočekujemo.

Ostaje da se vidi da li će u terminima pred kraj godine na kormilu Srbije i dalje biti Svetislav Pešić, pošto mu posle Igara zvanično ističe ugovor.



tagovi

KSSkošarkaška reprezentacija SrbijeOgnjen DobrićSvetislav PešićAleksa Radanov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara