Orlovi se vratili u Beograd: Razočarani smo, bili smo ekipa za poželeti...

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.09.22. | 14:05

"U odnosu na kvalitet koji smo imali želja da napravimo veliki rezultat bila je realna"...

Niko nije planirao da već ovaj ponedeljak bude rezervisan za dolazak košarkaša sa Evrobasketa. Međutim, desilo se veliko iznenađenje, pa su Orlovi prerano morali da napuste Berlin. Vidno razočarani, bez prevelike želje za pričom pojavili su se na izlaznom peronu surčinskog aerodroma.

Odgovornost je preuzeo kao što se od kapitena očekuje Vladimir Lučić. Više puta je zastao, kako bi pronašao prave reči i izborio se sa emocijama.

Izabrane vesti

“Niko od nas nije preterano spavao, imali smo rani let koji je bio malo pomeren, međutim mišljenja su ista. Italija je zasluženo slavila, dobro smo počeli, ali smo početkom četvrte četvrtine pali i izgubili”, rekao je Lučić novinarima.

“Nismo ništa analizirali s obzirom na to da je sve još sveže. Promašili smo veliki broj otvorenih šuteva u drugom poluvremenu, a oni su posle isključenja trenera odreagovali kao ekipa, ubacili neke šuteve, pokupili samopouzdanje i slavili zasluženo”.

Kako je ekipa podnela poraz?

“Teško, šta bilo kome da govorim. Svakome od nas je veoma teško, razočarani smo, imali smo velika očekivanja. Ali u sportu se desavaju ovakve stvari”.

Da li ste sinoć razgovarali?

“Jesmo”.

Da možete da vratite vreme šta biste drugačije uradili?

“Nismo analizirali utakmicu na taj način. Verovatno bi se neke stvari odradile drugačije, ali nema svrhe razmišljati na taj način”.

Da li je falio jači protivnik u grupi?

“Ne, imali smo jake protivnike. Ekipe koje su bile s nama u grupi posle rezultata u osmini finala pokazuju da su kvalitetnije nego sto su pokazale u igri protiv nas. Imali smo dve teške utakmice u kvalifikacijama protiv Grka i Turaka, tako da ne mislim da nam je bio potreban jači protivnik”.

Da li je žal veća zbog utiska da smo najbolja ekipa na prvenstvu?

“Apsolutno. Mislim da pre svega odnos koji smo izgradili kao ekipa, hemija koju smo imali je bila izvanredna. Mnogo smo sinoć pričali... Ako vas zanima, mislim da smo ekipa za poželeti što se tiče druženja i svega što smo prolazili tokom leta. Iz tog razloga poraz još teže pada”.

Da li su vas mediji motivisali ili vam stavili teret?

“Nismo pratili medije u toj meri u kojoj vi mislite. U odnosu na kvalitet koji smo imali, želje i snovi da napravimo veliki rezultat bili su realni, odatle razočarenje od nas samih i naših očekivanja, a ne zbog slike koja se stvarala oko nas”.

Da li je Pešić trebalo da pokaže neku reakciju kao Poceko?

“Pa ne znam. Nije to prvi put da trener, po mom mišljenju lažnom reakcijom, izazove nešto kod svoje ekipe. Namestilo se da su Italijani od tog trenuutka počeli da igraju bolje. Ne verujem da je Poceko doprineo previše, iako je tako ispalo”, zaključio je Lučić.

PIŠU: Miljana ROGAČ i Đorđe MATIĆ



tagovi

Vladimir LučićEvrobasket 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara