Deni Avdija (©MN Press)
Deni Avdija (©MN Press)

Ovo niko nije očekivao: Deni Avdija u Vašingtonu

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.11.20. | 02:56

Izraelac sa srpskim korenima ide u Vizardse

Niko nije očekivao da će Deni Avdija biti dostupan posle pete pozicije na košarkaškoj lutriji, ali jedan od najtalentovanijih evropskih igrača iz ovogodišnje klase je na kraju izabran sa devete pozicije od strane Vašingtona!

Izraelski reprezentativac sa srpskim korenima mogao bi da postane saigrač sa Raselom Vestbrukom ako se Vizardsi budu odlučili da trejduju Džona Vola u Hjuston. Avdija je gotovo u svim prognozama bio među najbolje plasiranih pet pikova, ali je u međuvremenu pao i sada je novi igrač kluba iz glavnog grada SAD. Takođe je i najbolje plasirani izraelski košarkaš na draftu svih vremena.

Izabrane vesti

Deni Avdija je jedan od retkih dosad izabranih pikova koji su igrali takmičarsku košarku u poslednjih sedam-osam meseci, odnosno otkako je počela pandemija virusa korona. On je odigrao finiš izraelske lige sa Makabijem gde je bio i MVP sa prosekom od 18 poena i s takvim prefiksom uputio se na draft. Predstavlja apsolutno jedno od najznačajnijih imena evropske košarkaške scene među igračima koji će biti na izboru, pošto ima iskustva iz Evrolige, a važi i za jednog od onih momaka kojeg su NBA skauti dosta pratili u poslednje vreme pošto se oko njega digla velika prašina. Posebno nakon izbora Luke Dončića od strane Dalasa.

Po završetku izraelske lige Avdija se rastao sa Makabijem i maksimalno posvetio individualnom radu. Dugo je bio na radaru Golden Stejta, naširoko se pisalo i pričalo o tome da su Stiv Ker i ljudi iz Voriorsa bili oduševljeni onim što je Avdija pokazao na treninzima, ali se franšiza iz San Franciska odlučila za logičniji izbor centra Džejmsa Vajzmena.

Biće jako interesantno videti šta će biti sa Vašingtonom u narednom periodu i kako će ekipa izgledati na početku sezone. Priča se i šuška o raznim trejdovima, a ne treba zaboraviti da je Deni Avdija nedavno izjavio da mu nije važno gde će započeti NBA karijeru, sve dok to bude u klubu gde će maksimalno moći da iskoristi i razvija svoj potencijal dalje. Da li je Vašington prava adresa za tako nešto - ostaje da vidimo.

Deni Avdija je prošle sezone imao četiri poena, 2,6 skokova i 1,2 asistencije u Evroligi. On je izbor u Vašington dočekao, između ostalih u društvu oca Zufera i majke Šaron, inače nekadašnje atletičarke. Tokom njegovog predstavljanja mogle su se videti njegove fotografije sa ocem u dresu Crvene zvezde, a takođe je pričao i o tome da preko oca vodi poreklo sa Kosova i Metohije, odnosno Srbije.



tagovi

Deni AvdijaNBA draftVašington Vizards

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara