Mateuš Ponitka (©fiba.basketball)
Mateuš Ponitka (©fiba.basketball)

Panatinaikos bi poljskog junaka Mateuša Ponitku

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.09.22. | 21:10

Teško će se krilni igrač zadržati u Ređo Emiliji

Odigrao je odličan Evrobasket, pomogao Poljskoj da stigne do polufinala. Ispisao istoriju tripl-dablom protiv Slovenije u četvrtfinalu (26 poena, 16 skokova i 10 asistencija) i tako ponovo privukao pažnju klubova iz Evrolige. U red za potpis Mateuša Ponitke stao je i Panatinaikos, prenosi Eurohups.

Iskusni krilni košarkaš je posle rastanka sa Zenitom ovog leta potpisao za italijansku Ređo Emiliju. Ipak, ima opciju da raskine ugovor u slučaju ponude iz Evrolige, a interesovanje su već pokazali Baskonija i Virtus Bolonja.

Izabrane vesti

Eurohups ističe da je Ponitka bio ponuđen Zelenima iz Atine početkom leta, ali da u tom trenutku angažovanje krila nije bilo prioritet u OAKA Areni. Ipak, posle odlične kontinentalne smotre, Grci su se izgleda predomislili.

Navodi se i da Panatinaikos ne planira da ulazi u pregovore sa Ređo Emilijom i da će ka realizaciji saradnje nastaviti da ide samo u slučaju da 29-godišnji košarkaš sam organizuje svoj odlazak iz Italije.

Tri kluba iz Evrolige su tako pokazala interesovanje za bivšeg igrača Zenita, ali nije jasno koliko ozbiljno su zagrizli. Sudbina poljskog junaka iz Berlina je još neizvesna.

Ponitka je igrajući za klub iz Sankt Peterburga beležio 8,2 poena, 5,2 skoka i 2,4 asistencije u elitnom takmičenju. Na Evrobasketu je napravio dar mar, pokazao da može da bude daleko više od dobrog defanzivca i timskog igrača. Da ima lidersku crtu i poene rukama, da može da pomogne u organizaciji igre i da na sve to nastavi da koristi svoje fizičke sposobnosti u defanzivi, borbi pod obručima...

Panatinaikos je ovog leta preuzeo Dejan Radonjić. Napravljena je revolucija u igračkom kadru, pa je angažovano osam novih igrača. Ugovore sa klubom su potpisali Paris Li, Nejt Volters, Endru Endrus, Jorgos Kalaicakis, Panajotis Kalaicakis, Marijus Grigonis, Derik Vilijams i Arturas Gudaitis.


tagovi

Mateuš PonitkaKK PanatinaikosBaskonijaVirtus BolonjaReđo Emilija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara