Dža Morant (©AFP)
Dža Morant (©AFP)

Panika u Memfisu ili klopka za stručni štab Voriosa? Dža Morant neizvestan za četvrtu utakmicu

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.05.22. | 10:08

Trener Grizlija Tejlor Dženkins kaže da najboljeg igrača njegovog tima muči koleno

Džordan Pul je igrao čvrstu odbranu, u jednom trenutku sigurno i preterao uhvativši rukom protivnika za koleno. Dža Morant je isprva bio besan, na Tviteru napisao da je Pul „prekršio kodeks“ o kojem smo toliko slušali tokom ove serije, zatim je to izbrisao, ali možda je zaista bilo opasnije no što je izgledalo. Jer najbolji igrač Memfisa mogao bi da propusti četvrtu utakmicu serije sa Golden Stejtom.

Izabrane vesti

Ima još neke preglede i analize. Ali kako su mi rekli, postoji zaista velika šansa da neće igrati“, rekao je trener Memfisa Tejlor Dženkins.

Naravno, postoji i opcija da Grizliji samo žele da zbune protivnički stručni štab što je već radila Filadelfija kada je prijavila da Džoel Embid neće igrati zbog povrede, samo da bi potom istrčao na parket, a Seventisiksersi platili kaznu zbog lažne prijave.

Morant doduše jeste treću utakmicu serije završio hramljući, iako isprva taj kontakt nije izgledalo tako strašno.

To je ono što nam je Dža rekao, ono što nam je lekarski tim rekao nakon što je pregledao snimak situacije. Dža je igrao odlično, osećao se dobro, a to hvatanje za koleno je izazvalo potencijalnu povredu i zato smo ga izveli iz igre“, pojašnjava Dženkins.

Pul je rekao da nije namerno bio grub, već je u tandemu sa Endrjuom Viginsom jednostavno išao da udvoji Moranta nekih sedam minuta pre kraja utakmice u kojoj je Golden Stejt slavio sa 142:112. Morant je izašao iz igre kada je njegov tim već zaostajao 17 poena, šest minuta i 19 sekundi pre kraja.

Udvojili smo ga, išao sam na loptu, nisam želeo da ga povredim. Nisam takav igrač. Poštujem svakog“.

Memfis je inače ove sezone odigrao 25 utakmica bez Moranta, ubeležio 20 pobeda i doživeo pet poraza. U startnoj petorci menjaće ga Tajus Džons. Ako Morant zaista ne bude mogao da igra.

Dobra vest za Memfis je što im se za četvrtu utakmicu serije vraća Dilon Bruks, koji je odslužio suspenziju zbog prekršaja u drugoj utakmici koji je izvao lom lakta Gerija Pejtona drugog. Trener Golden Stejta Stiv Ker je tada rešio da je Bruks „prekršio kodeks“.


tagovi

Memfis GrizlisDža MorantGolden Stejt Voriors

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara