Đanmarko Poceko (©Starsport)
Đanmarko Poceko (©Starsport)

Pao demantuje rastanak s Radonjićem, Italijani tvrde: Već dva puta zvali Poceka

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.02.23. | 15:29

Čak je i predsednik Košarkaškog saveza Italije govorio na istu temu

Želeo je Dejan Radonjić da svima pokaže da može da bude uspešan u Evroligi i kada ne vodi Crvenu zvezdu, ali može biti da je izabrao pogrešan klub da se dokazuje. Jer Panatinaikos nije baš poznat po strpljenju sa trenerima, pa se u Atini već spekuliše o rastanku sa crnogorskim stručnjakom.

I mada atinski Zeleni kategorički demantuju da su u tome uopšte razmišljali u Italiji bruje o tome da je Pao već zvao Đanmarka Poceka. Štaviše, i Tutosport i Korijere delo Sport tvrde da se to desilo dva puta.

Izabrane vesti

Prvi put još pre 15 dana. Drugi put ove nedelje.

Prema tvrdnjama ta dva lista pozivi (još) nisu urodili plodom, jer Poceko se prilično dobro snašao u ulozi selektora Italije. Napravio je veliko iznenađenje na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu kada je u osmini finala izbacio favorizovanu Srbiju i potom izgubio od Francuske. Već je izboren i plasman na naredni Mundobasket.

Predsednik Košarkaškog saveza Italije Đani Petruči kaže ipak da neće praviti problem 50-godišnjem treneru ako zaista i poželi da se samostalno oproba u Evroligi. Tamo je bio samo kao asistent Etoreu Mesini u milanskoj Olimpiji prošle sezone.

Sada je sve u Pocekovim rukama. Odluka je isključivo na njemu”, rekao je Petruči za Stampu, prilično otvoreno negirajući navode Panatinaikosa da Radonjić ima puno poverenje kluba.

Srećom po njega, Poceko je zasad odbijao ponude iz Atine, a Radonjićev ugovor ističe tek na leto 2024. godine. Međutim, Panatinaikos je takav klub da niko ništa ne može da garantuje, posebno posle učinka od osam pobeda i 16 poraza na startu Evrolige. Plasman u TOP 8 fazu nije realan za Zelene, a i to bi se nekako prihvatilo da ljuti gradski rival Olimpijakos nije na čelu tabele sa čak 17 pobeda i svega sedam poraza.



tagovi

KK PanatinaikosDejan RadonjićĐanmarko Poceko

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara