Komentari na vest

Pariz nadomak Evrolige: Predsednik koji je birao Rubija i Flina pre Karija, Burg ima potencijalnog prvog pika na draftu

P

Prti

pre 23 dana

Znaci pokusace na stetu juga i istoka da razviju zapad. Ako im to ne uspe ubice svakako istok kojem je dovoljno da ga iskljucis na 5 godina i mozes da zaboravis na zanimanje za kosarku i to je to ubijes tu profi kosarku casom. Jer ko sto Dance i Svedjane zanima basket isto je i sa Englezima. Skoro sam sa kolegom iz Londona pricao i bas ga pitam gledas li basket covek ima 50 godina kaze ni pravila ne znam :D Nivo kriketa kod nas ali bukvalno.
T

Top koji

pre 23 dana

Efes menja Partizan u top 10
M

Milo g

pre 24 dana

Kako je preneo eurohops, Pariz menja Albu ove a London i Dubai od sledeće sezone Lyon i Zvezdu
R

Realno istina

pre 23 dana

Zivi bili pa vidjeli. Ometlani ste TRI TEKME ZAREDOM a svaku ste mislili 1000........% da dobijate. Na kraju krajeva ni ta EL nije necemu vemu trebamo da tezimo.
V

Voždovac

pre 24 dana

Ironija je da je košarka u Francuskoj bila popularnija pre 10 godina nego danas. Guranjem njihovih ekipa u EL neće popularizovati košarku u Francuskoj, ali će zato uništiti tržišta kao što je naše. Još ako Rizašer bude 1. pik na draftu, Silver i ekipa odmah da idu u penziju.
w

wemby

pre 23 dana

Gresis, tek sad krece bum kosarke u Francuskoj jer ce imati 2 prva pika u 2 godine i tek ce dolaziti francuzi u nba
r

rea

pre 24 dana

Rizaše ako bude prvi pik, NBA ozbiljno da porazmisli o momentalnom otkazu svakog skauta koji za hleb zarađuje u toj ligi, preko te pozicije. Mislim da je jedino Vembi pogodak od svih francuskih "aždaja" koje su izlazile na draft poslednjih 10ak godina, kao što su Ntilikina, Dumbuja, Hejs...
T

Televizor

pre 24 dana

U Francuskoj su fudbal, ragbi, rukomet i biciklizam popularniji od kosarke i tu tesko da ce biti promene.
N

No american

pre 24 dana

Košarka to je u suštini Jug Evrope+Litvanija i Letonija. Nemce, Francuze, Holanđane, Poljake, Čehe, Slovake pogotovo Engleze, Irce, Škote, Skandinavce to uopšte ne interesuje. Kad pogledam ovu amerikanizaciju sporta koja je počela od delimičnog zatvaranja EL, novog sistema takmičenja, sve većeg broja amerikanaca...jasno mi je da će kroz 10,15 godina u potpunosti uništiti evropsku košarku. Takođe mnogi klubovi su sekcije fudbalskog kluba i to pokazuje koliko je ovo neprofitabilan sport, odnosno trošak za mnoge, ako pričamo o Evropi. Za koju godinu doći ćemo u situaciju da ovi timovi neće imati više nikakav identitet jer će postati kao američke franšize. Gomila američkih crnaca koji se stalno smenjuju po klubovima, bez igrača iz svoje škole, bez domaćih sa gomilom bezvrednih mečeva, duplim kolima..Ovde kod nas je "euforija" zbog sipanja države u večite ali nije to stabilsn i dugoročan način funkcionisanja i finsnsiranja. To je samo privremeno. Ja iskreno ne vidim koji je sportski ili finansijski interes naše države da ulaže toliki novac poreskih obveznika. Reprezentacija ionako nema nikakve koristi od toga. Gro ekipe su nam igrači iz inostranstva ili NBA. Danas pogotovo sve je lakše za veoma talentovane da se oprobaju u Americi. Ko išta vredi taj ide napolje jer ovde nema ni mesta ni podrške za te mlade igrače (mislim na večite). Ući će taj Dubai, Pariz, možda London...Nikakvog interesovanja publike tu neće biti niti oni mogu to da promene. Engleza ni puškom ne možeš da nateraš da uđe i gleda ovaj sport. U interesu evropske košarke je da ovo sve propadne i navijam iskreno za to, tako da samo napred. Dovedite ovaj sport do apsurda, ubacite i timove iz Australije, Kine, Senegala..ubacite trejdove, draftove, pikove, Ol star vikend...
K

Kronki

pre 24 dana

Lova, burazeru, lova. O tome se radi. Evroliga hoce da napravi prekopiran sistem americkog NBA sa finansijski stabilnim i odrzivim fransizama - klubovima, sto Zvezda i Partizan svakako nisu. I tu se sva prica zavrsava.
M

M. R.

pre 24 dana

Pa nije niko održiv, ako je sport neisplativ. Svi su na infuziji.
N

No american

pre 24 dana

Znam Kronki sve je danas u novcu ali upravo sam pisao da im to dugoročno nije isplativo jer sport nije popularan kao u Americi. Ne možeš u Evropi, Africi a pogotovo Južnoj Americi da očekuješ da košarka bude toliko isplativa. Tu je fudbal na prvom mestu pa 10 mesta prazno. U Aziji imaju neke svoje sportove. Indijci i Pakistanci ludi za kriketom a ima ih boga oca.
T

The Black Crowe

pre 24 dana

Koga će Rizašer da čuva u NBA?? Pa nikoga, tamo se odbrana ne igra. Zato će da bude visoko plasiran na Draftu.
Z

Zolivik

pre 24 dana

Ako se odbrana u NBA ne igra, kao to da niko ne moze da pobedi USA na olimpijskim igrama?
D

DS1989

pre 24 dana

-Zolivik Pa ne igra se odbeana u NBA ligi i ne znam sto je problem to reci? Nba liga je postala cirkus liga gde treba videti sto vise poena. Kada krene plejof onda krenu da igraju ozbiljno(to ti je i odgovor zasto ne moze niko da ih pobedi na Olimpijadi pa tamo igraju ozbiljno nisu tada u njihovom cirkusu) Tristan Vukvevic je na jednoj NBA utakmici dao vise poena nego za 2 sezone u EL u Partizanu. Mislim ne znam jel ti gledas NBA ligu? Recimo ovde se Kevin Panter udvaja, faulira kontakt odbrana na max u NBA ligi on bi imao po utakmici jedno 10 totalno otvorenih suteva za 3 jer bi ga protivnici pustali da sutira. Pero Antic je uostalom sam rekao u NBA ligi odes kada gostujes obilazis gradove u EL kada gostujes ides u karantin.
T

Tuneki

pre 24 dana

najbolji trener u Evropi Cuda pravio sa Bonom,sada nastavio sa Parizom mladi alzirac Hifi strasan igrac
P

Prdoje

pre 24 dana

Koliko je propalo ovo takmičenje ako su ovo finalisti
F

Frkili

pre 24 dana

Pa nek dodje bilo koji nas klub do finala tog "propalog takmicenja", ako je propalo.
Z

Zaza Paculia

pre 23 dana

Da se razumemo, ekipe koje trenutno imaju Zvezda i Partizan, budzet i podrska, bi se barem do finala prosetala ovim Evrokupom. Razlika izmedju El i EK je barem 3 klase, ne moze u istu recenicu.
m

milos25

pre 24 dana

Sedlaček uvek ima interesantne stavove, slušam ga kad god igra reprezentacija.
d

d.g.

pre 24 dana

Francuska je veliko tržište, a Nemačka nije. Zato se Alba povlači iz el. Asvel je klub sa tradicijom i blista u el. Inače je on iz zanimljivog francuskog tržišta. Svakojake gluposti se pišu.
F

Francuska

pre 24 dana

Je značajnija jer više ljudi prati košarku.
d

d.g.

pre 24 dana

Kao i u Engleskoj...