Đanmarko Poceko (© StarSport)
Đanmarko Poceko (© StarSport)

Parker udario po Poceku: Igrači mu više nisu verovali, odustao je!

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.01.24. | 20:58

Legendarni Toni Parker nije štedeo reči

Eksperiment sa energičnim Đanmarkom Pocekom na klupi je propao posle manje od dva meseca. Mislili su ljudi iz Asvela da će Italijan da razdrma ekipu. Umesto toga je doživeo fijasko i dobio otkaz, a na sve to je legendarni Toni Parker otkrio šta se sve dešavalo.

Naime, predsednik kluba iz Liona je istakao u razgovoru za medije da je izuzetno razočaran Pocekom koji je malo šta pozitivno uradio na klupi Asvela.

Izabrane vesti

Naime, selektor Italije je stigao na klupu Asvela koju je napustio Ti Džej Parker posle pet vezanih poraza. Sve je krenulo solidno u elitnom takmičenju. Dve pobede na tri meča, a onda potpuni potom Asvela. Nanizali su čak 10 poraza u Evroligi sa Pocekom na klupi, a na kraju pobeda protiv Žalgirisa u prošlom kolu nije uticala na upravu Asvela koja je uručila otkaz treneru.

Veoma sam razočaran njegovim učinkom, njegovim upravljanjem timom. Dve ili tri nedelje smo znali da dalje ne može. Nijedan klub u Evroligi ne igra tako. Nerealno je i jednostavno nemoguće igrati tri meča nedeljno sa devet igrača", rekao je Parker za L'Ekip.

Parker je takođe naglasio da Poceko nije dao dovoljno šansi mladim igračima tima.

Njegov stav je bio sve negativniji; imao je poteškoća sa remotivisanjem igrača, i malo po malo, oni su bili ti koji više nisu verovali u njega. Osim toga, odlučio je da ne koristi naše mlade igrače. Ne želim više trenera koji to rade; to nije naša filozofija."

Predsednik Asvela smatra da je italijanski trener na kraju odustao.

Iznad svega, smatram da je odustao. Kao takmičar, to je nešto što ne mogu da razumem, da tako odustanem posle mesec i po dana. Ali video sam da neće sam otići. Nije nameravao da ostavi novac na stolu. To je posao", zaključio je Toni Parker.

Italijana će na klupi zameniti Pjer Pupe, stručnjak koji je svojevremeno bio deo stručnog štaba Ti-Džej Parkera. Novi trener će u Evroligi debitovati protiv Crvene zvezde. Taj meč je na programu u utorak 9. januara. Pupeu će u radu pomagati Eduardo Kazalone i Džozef Gomis, dok će Karim Atamna biti zadužen za individualni razvoj igrača.


tagovi

Đanmarko PocekoEvroligaAsvel

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara