Foto ABA liga / KK Partizan
Foto ABA liga / KK Partizan

Partizan cilja 13. Žućkovu levicu, a Borac treću pobedu nad Partizanom

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.02.21. | 08:07

U jedinom "jadranskom" derbiju u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća, crno-beli žele da se za korak približe nastavku trofejne tradicije, a Čačani da nastave ovosezosnki uspešan niz protiv velikog rivala

"Idem u Novi Sad da osvojim Kup", kratka, ali jasna rečenica kapitena Novice Veličkovića, "naviknutog" da podiže ovaj pehar, stavlja do znanja koje se ambicije Partizana na završnim turniru Kupa Radivoja Koraća. A da bi crno-beli podigli Žućkovu levicu četvrti put uzastopno, jubilarni, deseti put otkad se ona vratila u Srbiju, a 13. put ukupno (u tri navrata su je osvajali kao pobednici FIBA Kupa Radivoja Koraća) prvi od uslova je da večeras (19.00) u čevrtfinalu pobede Borac.

Bar na papiru, Partizan je favorit, ne samo zbog trofejne tradicije koju je gradilo između ostalih i nekolicina sadašnjih prvotimaca poput Veličkovića koji je osvojio 3 ABA lige, 5 Supreliga, 5 Kupova Koraća), Ognjena Jaramaza, Nikole Jankovića i Radeta Zagorca, koji su od 3 Kupa Koraća 2 osvojili u dresu Partizana, Markusa Pejdža i Uroša Trifunovića (po 2 Kupa Koraća), Rašona Tomasa i Vilijama Mozli (Kup Koraća).

Izabrane vesti

Iako su daleko od željenih rezultata u Jadranskoj ligi, ostvarili su bolji učinak od Čačana. Ali, upravo ti Čačani su u Novi Sad doputovali sa oreolom nepobedivosti protiv Partizana ove sezone. Naime, Borac je slavio i u Beogradu i Čačku u mečevima regionalnog takmičenja. Ne idu oba poraza na dušu trenera Saše Filipovskog, jer je on imenovan za šefa stručnog štaba crno-belih nekoliko nedelja pošto su Čačani trijumfovali u Hali sportova "Ranko Žeravica". Ali, pored aut linije je gledao kako njegovim učenicima u Čačku izmiče jedna od poslednjih realnih šansi da se nađu u plej-ofu regionalnog takmičenja.

"Očekujem da ispravimo greške koje smo pravili u poslednjoj utakmici protiv Borca, kada smo primili previše poena, imali problema u igri "jedan na jedan" i "pik end popom". Nismo imali rešenja za njihove pokretljive igrače i veliku širinu u napadu. Neugodna su ekipa i ako pogađaju, mogu da dobiju svakog", analizirao je Filipovski prvog, nada se ne i jedinog rivala u Novom Sadu.

Zna kako do pobede.

"Moramo da igramo dobru odbranu, sa visokom koncentracijom. I u napadu moramo da se spremimo na njihove različite odbrane. Važno je da imamo koncentraciju u napadu i da smo fokusirani na osnove igre. Širina, dodatni pas, hrabar šut i dobra selekcija dodavanja. Te stvari će odlučivati utakmicu i njima posvećujemo najveću pažnju", istakao je Filipovski koji nema iskustvo u Kupu Radivoja Koraća. Ali prilično ga poseduje kada su u pitanju kup takmičenja. I kao autsajder i kao favorit.

Naime, u Olimpiji, Zielonoj Gori i Bandrmi (nekadašnjem Banvitu), crtao je svojim igračima prolaze do kupova Slovenije, Poljske i Turske.

Njegov kolega na klupi Borca, Marko Marinović nema toliko iskustva. Tek je u drugoj trenerskoj sezoni, ali pokazao je da zna kako sa Partizanom...

"Igramo protiv Partizana, institucije srpske košarke. Dobra su ekipa. Doduše, ove godine nemaju odlične rezultate kakvi se inače očekuju. Jesmo ih pobedili dva puta ove sezone, ali samo neozbiljna osoba može da kaže da je to bilo normalno i očekivano", svestan je Marinović da prethodni rezultati neće "igrati" večeras na parketu Spensa, već košarkaši među kojima je i novopečeni "Čačanin" Duda Sanadze.

Svestan je i da je njegov tim došao u Novi Sad posle pauze bez mečeva duže od ostalih, jer su česta odlaganja u ABA ligi.

"Imali smo dovoljno vremena da se pripremimo. Svi znaju šta nam se dešava, da nam se otkazuju mečevi bukvalno pred početak. Željni smo utakmica i takmičenja, pa ćemo biti spremni."

Duel Borca sa Partizanom jedini je u četvrtfinalu u kome će se susreti dva učesnika ABA lige...

"Ponovo smo bili u podređenom šeširu, izvukli vrlo teškog protivnika. Nema sumnje, daćemo sve od sebe, a nadam se da će to biti dovoljno za pobedu. Sigurno se nećemo predati. Bilo bi neozbiljno da kažem da imamo visoke ambicije, da osvojimo Kup. Ali, ako nam se ukaže šansa protiv crno – belih, nećemo je propustiti", poručio je Marinović.

KUP RADIVOJA KORAĆA - ČETVRTFINALA

15.00: (1,03) Mega (28,0) Mladost Zemun (12,0)

17.00: (1,35) FMP (16,0) Vojvodina (3,50)

19.00: (1,55) Partizan (14,5) Borac (2,70)

21.00: Crvena zvezda - SPD Radnički

Polufinala su na programu u subotu od 18.30 (pobednici prva dva meča) i 21.00 (pobednici druga dva meča), dok je finale zakazano za nedelju od 21.00.


tagovi

Kup Radivoja Koraća 2021.KK PartizanNovica VeličkovićSašo FilipovskiMarko Marinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara