Ekipa Partizana (© Star Sport)
Ekipa Partizana (© Star Sport)

Partizan Mozzart Bet kao Rolingstonsi na turneji po regionu

Vreme čitanja: 4min | pon. 15.01.24. | 08:12

Crno-beli beli u ABA ligi izgledaju više kao rok bend nego košarkaška ekipa

O atmosferi na utakmicama Partizana Mozzart Beta u Areni već zna čitava Evropa. Više od 20.000 navijača pravi feštu o kojoj bruji košarkaška planeta iz nedelje u nedelju već drugu sezonu zaredom, ali za igrače trenera Željka Obradovića nije ništa drugačije ni kada gostuju, posebno u ABA ligi. Gde god da crno-bela ekipa dođe, dočeka ih rekordan broj navijača, pa tim sada više liči na rok bend koji je na turneji po regionu, pa se tako dolazak u bilo koji grad pretvori u sportski praznik. Tako će biti i večeras u okviru 16. kola ABA lige kada Partizan pred megdan sa Cibonom bude kročio na parket u Draženovom domu (18.00, Arena Sport).

Koliko u Zagrebu željno iščekuju da vide tim Željka Obradovića dovoljno govori podatak da su čelnici kluba zamolili Partizan da u glavni grad Hrvatske dođu nešto ranije nego što je planirano kako bi se održala zajednička konferencija u nedelju. Nešto što nije praksa u ABA ligi već godina. Očigledno svi žele da vide uživo crno-bele koji kao da su Rolingstonsi, a Željku Obradoviću ide uloga Mika Džegera jer po svemu sudeći usplahirenih fanova ima na svakom koraku i u svakom gradu bivše Jugoslavije.

Izabrane vesti

Naravno, Partizan je rado prihvatio poziv Cibosa, pa je tako klub iz Humske već bio u Zagrebu u prepodnevnim časovima u nedelju gde su ih dočekali brojni mediji.

"Pre svega želim da zahvalim Ciboni na pozivu da učestvujemo na konferenciji, uvek ćemo se rado odazvati nečemu što služi promociji lige i košarkaške igre. Dolazimo posle dva dupla kola u Evroligi, napori su veliki, ali bez obzira na to, naravno da dolazimo sa ambicijom da igramo dobru utakmicu. Nadamo se da će konferencija pomoći da bude što više publike i da Cibona ima podršku navijača kakvu je ranije imala. Mi smo u ritmu igranja, sa dobrom motivacijom smo došli u Zagreb", rekao je između ostalog Željko Obradović na konferenciji za medije.

Zajedno sa njim prisustvovao je i trener Cibone, mladi Dino Repeša koji je i sam ushićen što će imati priliku da se nadmeće sa najtrofejnijim trenerom Evrolige.

"Definitivno da svi jedva čekamo to podbacivanje i hoćemo da vidimo gde smo naspram tih evroligaških ekipa. Ono što me jako veseli je da su svi zdravi i da smo vratili Aranitovića. Koliko imam informacije dvorana je ispunjena skoro do poslednjeg mesta, mislim da je publika prepoznala našu želju, volju i te neke dobre partije koje smo pružili u regionalnoj i domaćoj ligi. Nadam se da će nam biti pravi šesti igrač“, rekao je Repeša.

Slično je istakao i igrač Cibone, Krešimir Radovčić.

Nakon dugo vremena dvorana će biti puna što bi trebalo da zadovolji i nas igrače i protivnika, ali i sve jer je to najlepši mogući ambijent za igrati utakmice. Što se tiče ekipa Partizana, svi znamo kakva je to ekipa, evroligaška ekipa koja se bori za titulu prvaka Evrope, i sigurno je da nas čeka teška utakmica. Mi ćemo napraviti sve i pokušati da dovedemo utakmicu u neizvesnost i nadamo se svi jednoj lepoj i zanimljivoj utakmici.“

Brojke govore da je svaka dvorana sjajno ispunjena kada Partizan gostuje u regionu. Čak i u mestima gde redovno vidimo prazne tribine, kada dođu crno-beli dođe i publika. Takav je bio slučaj u Novom Mestu, Ljubljani, Splitu, a posebno Zadru gde je bilo preko 8.000 navijača što se ne viđa svaki dan.

Na svim tim mestima Željko Obradović je uvek dobijao ovacije.

"Pretpostavljam da ljudi sem rezultata verovatno znaju malo više o meni, kako sam se ceo život ponašao i probao da budem korektan prema svima. Nijedan rezultat nije bio ispred toga da si čovek i da probaš da razumeš druge ljude i ponašaš se prema njima na jedan pristojan i odgovoran način. To je suština tog odnosa kad dolazim ovde i zašto dobijam aplauz. Neću odustati od toga, ponoviću nijedan rezultat nije važniji od ideala koje imam kao čovek", rekao je Obradović na pitanje o aplauzima u svim dvoranama širom regiona.

Što se tiče same utakmice, treba pre svega istaći da crno-beli igraju bez Džejmsa Nanelija i Pi Džej Doužera koji su dobili slobodne dane da se odmore posle ekstra napora koji su uložili protiv Makabija. Tandem američkih internacionalaca je bio najzaslužniji za preokret posle zaostatka od 24 poena. Umesto njih dvojice u sastavu su ponovo Danilo Anđušić i Tristan Vukčević.

Kao što je poznato Partizan nema prava na kiks s obzirom da su već upisali četiri poraza ove sezone u regionalnom takmičenju.

Posete u dvoranama kada Partizan Mozzart Bet gostuje u ABA ligi

Krka - Partizan 2200 (2.500)

Mega - Partizan 1.500 (2.500)

Split - Partizan 2.000 (3.000)

Cedevita - Partizan 5527 (12.000)

FMP - Partizan 470**

Zadar - Partizan 8.500 (9.000)

Mornar - Partizan 3.000 (3.000)

* Broj navijača po zvaničnoj statistici na sajtu ABA lige, a u zagradama zvaničan kapacitet dvorana

** Za meč u Železniku nije bilo karata u prodaji

ABA LIGA - 16. kolo

Petak

Split - Cedevita Olimpija 93:85

/Šorter 25 - Matković 21/

Subota

Mornar - Zadar 86:78

/Dun 19- Lakić 19/

Nedelja

Mega - FMP 86:72

/Iljasolu 20 - Stojanović 13/

Krka - Budućnost 75:86

/Hamilton 15 - Pol 20/

Crvena zvezda - Borac Mozzart 90:74

/Jago 24 - Segu 20/

Studentski centar - Igokea 81:90

/Dokins 14 - Marić 20//

Ponedeljak

18.00: (6,00) Cibona (20,0) Partizan Mozzart Bet (1,15)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanABA ligaCibona

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara