Ekipa Partizana (© Star Sport)
Ekipa Partizana (© Star Sport)

Partizan Mozzart Bet ponovo dočekuje bivšeg šampiona Evrope

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.11.22. | 10:00

Posle Makabija, u Štark Arenu stiže Split u okviru 7. kola ABA lige

Nepunih 45 sati nakon pobede protiv Makabija u Evroligi, crno-beli će u Štark areni dočekati još jednog bivšeg šampiona Evrope. U 7. kolu ABA lige, Partizan Mozzart Bet u nedelju, od 19 časova dočekuje Split. Odavno Splićani nisu na nivou perioda kada su dominirali Evropom, sada se grčevito bore za opasnak u regionalnom takmičenju, a sledi im okršaj sa najtežim mogućim protivnikom. Gosti iz Hrvatske do sada imaju dva trijumfa.

Crno-beli su sa druge strane ponovo u naletu. Povređeni igrači se oporavljaju, videlo se to i protiv Makabija kada je zablistao Dante Egzum, a oduševio je i Alen Smailagić koji je u petak uveče debitovao ove sezone. Očekuje se da u nedelju debituje i Vladimir Brodzijanski koji je stigao, ali nije debitovao protiv Makabija zbog administrativnih problema.

Izabrane vesti

Uprkos činjenici da je Partizan veliki favorit, Željko Obradović ističe da svaki protivnik zahteva poštovanje.

"Nova utakmica u ABA ligi. Naravno da svakoj utakmici pristupamo na isti način. Mi treneri smo već uradili analizu protivnika, a na popodnevnom treningu ćemo prvo imati video sa igračima. Da izađemo sa informacijama pred njih i postavimo utakmicu. I da igrači koji nisu igrali odrade malo jači trening. Veliko poštovanje za ekipu Splita, kao i za sve protivnike u bilo kom takmičenju do sada", poručio je Obradović

Pomenuti Smailagić je protiv Makabija na parketu proveo manje od pet minuta, ali i to je bilo dovoljno da oduševi publiku pošto je ubacio devet poena.

"Vratio sam se pravo u ritam utakmica na svaka dva dana. Do sada su moji saigrači iznosili taj teret i veoma sam srećan što sam konačno u prilici da budem sa njima na terenu i da se zajedno borimo. Idemo od treninga do treninga, od utakmice do utakmice. U ovom trenutku nam je najvažnije da protiv Splita dobro odigramo i dođemo do nove pobede pred našim navijačima", istakao je Smailagić.  

Serija okršaja protiv nekadašnjih šampiona Evrope se nastavlja i naredne nedelje. Prvo duel u Barseloni u utorak, a onda dva dana kasnije protiv Reala u Madridu.

Žestok je ritam.

ABA LIGA - 7. KOLO

Petak

FMP Železnik - MZT Skoplje 101:97

/Valinskas 19 - Mićović 18/

Studentski centar - Borac Mozzart 93:84

/Džekson 21 - Lešić 17/

Subota

16.00: (1,02) Crvena zvezda (30,0) Cibona (13,0)

18.00: (3,90) Zadar (16,0) Budućnost (1,30)

20.00: (1,85) Igokea (14,0) Cedevita Olimpija (2,05)

Nedelja

17.00: (1,55) Mornar (14,5) Mega (2,70)

19.00: (1,85) Partizan Mozzart Bet (hendikep -22,5) Split (1,85)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanKK SplitABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara