Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Partizan Mozzart Bet upalio motor i sa 110 poena pregazio Mornar

Vreme čitanja: 4min | pon. 02.10.23. | 20:44

Crno-beli na najbolji mogući način otvorili sezonu u ABA ligi protiv Mornara iz Bara rezultatom 110:78

Bolja premijerna utakmica i bolja priprema za put u Tel Aviv teško da je mogao da bude za Partizan Mozzart Bet. Željko Obradović je uspeo da odmori igrače koji su bili pod najvećim opterećenjem tokom priprema, a momci koji generalno nemaju veliki minutažu su izvanredno iskoristili priliku protiv Mornara u prvom kolu ABA lige. Kada se sve to sjedini onda dobijete pobedu rezultatom 110:78.

Atraktivnu i lepršavu igru ekipe pored terena posmatrao je Zek Ledej. Amerikanac koji kao po pravilu ima najveću minutažu i neko ko je igrao po 30 minuta na pripremnim utakmica je sada dobio odmor. Iako se po tribinama šuškalo da možda nije neka povreda, u pitanju je bila odluka Obradovića da odmori Ledeja koga očekuje sasvim sigurno težak meč u Tel Avivu. Slična situacija je bila sa Kevinom Panterom koji je kročio na parket tek u drugom poluvremenu kada je ekipa imala već praktično obezbeđenu pobedu. Odigrao je 12 minuta, više kao plejmejker, ali imao je i šest poena.

Izabrane vesti

Obradović je krenuo sa kombinovanom petorkom u kojoj su bili Jaramaz, Anđušić, Naneli, Smailagić i Koprivica i svega nekoliko minuta je bilo potrebno da se crno-beli odlepe na dvocifrenu prednost. Ipak, mnogo značajnije od same prednosti je bila činjenica kako su igrači izgledali na parketu, pre svih Anđušić, Naneli i Koprivica. Prva dvojica su izvanredno šutirali i u tandemu su ubacili čak pet trojki u prvih 10 minuta, dok se Koprivica sjajno snalazio u napadu i odbrani. Nije ni čudilo što je Partizan ubacio čak 34 poena u prvoj deonici.

Blagi pad je viđen početkom drugog kvartala, kada je Obradović odlučio da promeni kompletnu petorku. Očekivano, ritam u napadu je pao, ali Avramović je imao recept za to. Agresivnom igrom je pokrenuo tim, Ponitka je u tom poeriodu dobio najveći aplauz zbog svestrane igre, ali i Vukčević koji je pogađao trojke, ali i terao publiku da iskoči sa stolica kada je žestoko zakucao pred kraj prvog poluvremena.

Imao je klub iz Humske komotnih 18 poena prednosti na poluvremenu (59:41), ali to nikako nije sprečilo goste iz Bara da šutiraju sa distance do iznemoglosti. Vezali su tri trojke u jednom momentu, ali isto tako nisu bili ni blizu da ugroze veliku prednost crno-belih.

Ono što je najviše radovalo je raznovrsna igra svih na parketu. Džejms Naneli je izvanredno igrao plejmejkera, ali u toj roli mora da se pohvali i Trifunović koji je u nekoliko navrata sjajno pronalazio Koprivicu koji je zakucavao, ali i Smailagić i Vukčević. Na sve to je i Panter nije hteo samo da bude plejmejker već je u tri napada ušao u napadački mod na koji Barani nisu bili spremni, pa su njegovi poeni doneli 20 poena prednosti posle tri deonice - 81:61.

U poslednjoj četvrtini je ostalo samo da se vidi kolika će razlika biti. Više pažnje je privlačila publika koja je odlučila da pozdravi tri lidera - Kevina Pantera, Džejmsa Nanelija i Zeka Ledeja. Svi su dobili ovacije, dok su za to vreme na parketu Anđušić, Vukčević i Kaminski priveli meč kraju.

Potvrdu sjajne forme sa priprema je pokazao Danilo Anđušić koji je ubacio 23 poena i dobio ogromne aplauze. Svako u timu Partizana je dobio priliku da igra i svako se upisao u listu strelaca. Pored Anđušića, dvocifreni su bili Tristan Vukčević sa 13, Alen Smailagić sa 12 i Džejms Naneli sa 11 poena.

Partizan Mozzart Bet - Mornar 110:78

/34:21, 25:20, 22:20, 29:17/

Partizan: Vukčević 13, Avramović 8, Koprivica 8, Panter 6, Smailagić 12, Jaramaz 4, Naneli 11, Trifunović 3, Anđušić 23, Doužer 8, Ponitka 7, Kaminski 7

Mornar: Džonson 9, Strahovlah 7, Kovačević 15, Mejvin 5, Miković 7, Valer 3, Gavrilović 19, Jovanović 3, Vranješ 2, Mari 6, Radetić 2.

---------------

GLEDAJ UŽIVO NA MOZZARTBET.COM

Od ove sezone veliko iznenađenje za sve posetioce sajta mozzartbet.com.

SVE prenose utakmica Evrolige i Evrokupa moći ćete da pratite na našem sajtu, i to na stranici namenjenoj uživo klađenju.

Evroliga će biti nikad neizvesnija, nikad zanimljivija, i nikad dostupnija - dovoljno je samo da budete besplatno registrovani na sajtu mozzartbet.com i sve utakmice najbolje evropske košarke biće vam dostupne putem lajv strima.

Registruj se na mozzartbet.com i uživaj u najboljoj košarci.

---------------

ABA LIGA - 1. kolo

Petak

Split - SC Derbi 72:76

/Stivenson 18 - Drobnjak 15/

Subota

Cedevita - Mega 89:87

/Kobs 19 - Topić 25/

Budućnost - Zadar 103:73

/Mihailović 24 - Božić 22/

Igokea - Crvena zvezda 63:81

/Tanasković 16 - Tobi 19/

Nedelja

Borac Mozzart - Cibona 86:79

/Frenklin 17 - Aranitović 21/

Ponedeljak

FMP - Krka

Partizan Mozzart Bet - Mornar 110:78



tagovi

KK PartizanKK MornarABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara