""
""

Partizan na Juventus! Moguće je!

Vreme čitanja: 1min | pet. 27.01.17. | 10:32

Crno-beli košarkaši danas dobijaju rivala u prvoj eliminacionoj borbi FIBA Lige šampiona

Zagrevanje je prošlo, košarkaši Partizana zaslužili su dobru ocenu za prikazano u preliminarnoj rundi FIBA Lige šampiona. A sad sledi ono – pravo. Tim Aleksandra Džikića danas u Ženevi (14 časova) dobiće ime rivala u prvoj eliminacinoj fazi.

Danšanji žreb, kojim će rukovoditi proslavljeni hrvatski i jugoslovenski reprezentativac, Dino Rađa biće poludirigovan. Tačnije, neće moći da se sastanu ekipe iz istih zemalja.

Izabrane vesti

Letimičan pogled na potencijalne rivale jasno ukazuje da crno-beli imaju čemu da se nadaju. Verovatno u grupu nepoželjnih rivala spadaju solunski rivali, Aris i Partizanov bratski klub PAOK.

Uz Bešiktaš grčki predstavnici možda predstavljaju i najveće favorite za osvajanje Lige šampiona. Solunski rivali imaju izuzuetno vruć domaći teren, a igrom PAOK- diriguje nekadašnji član Partizana Nenad Miljenović.

Crno-beli, verovatno, ne bi imali ništa protiv da ukrste koplja sa letonskim Ventspilsom, kao i litvanskim Juventusom. Snagu potonjeg tima videli smo u dvomeču sa Mega Leksom, tako da bi Partizan bio favorit.

Moguće je da se putevi Sasarija i Partizana ponovo ukrste, a potencijalni rivali su još izraelski Makabi Rišon, ruski Saratov i nemački Frankfurt.
„Igraćemo protiv dobrih ekipa i nadam se da će to biti atraktivno za navijače“, poručio je Aleksandar Džikić.

Prve utakmice plej-ofa su na programu 7. ili 8.februara, a revanši dve sedmice kasnije.

PARTIZANOVI POTENCIJALNI RIVALI

Aris (Grčka)

Ventspils (Letonije)

Juventus 8Litvanija)

Makabi Rišon (Izrael)

PAOK (Grčka)

Saratov  (Rusija)

Sasari (Italija)

Frankfurt (Nemačka)


tagovi

Aleksandar DžikićEvropaNenad MiljenovićNovica VeličkovićFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara