Zoran Savić i Ostoja Mijailović (© Star sport)
Zoran Savić i Ostoja Mijailović (© Star sport)

Partizan ne može da dovede pojačanja

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.05.21. | 23:54

Kasni isplata duga Dušku Vujoševiću

Sumorna sezona bliži se kraju, a pozitivnih vesti iz Humske nema. Naprotiv, većina ih je loša, pa tako i informacija Sportskog žurnala da klub u ovom trenutku ne može da dovodi nove igrače.

Sve kao posledica zabrane Košarkaškog arbitražnog tribunala koji je crno-bele dopisao na listu klubova pod „embargom“ za angažman novajlija. Parnom valjku je veto stavljen 26. aprila čime se našao u društvu Olimpijakosa, AEK-a i Banvita, koji FIBA organ jedine tretira „grešnim“ u 2021.

Izabrane vesti

Na zvaničnom sajtu BAT-a ne može se saznati ko je, kad i za koji iznos blokirao crno-bele, mada se pretpostavlja da su u pitanju dugovi koji se vuku godinama, pošto je nedavno predsednik Ostoja Mijailović rekao da klub plaća čak rate Aleksu Mariću, iako je prošlo deset leta otkako je nekadašnji reprezentativac Australije napustio Beograd.

S druge strane, Žurnal kao donosilac vesti, ističe da je BAT izrekao Partizanu novčanu globu u iznosu od 30.000 evra zato što crno-beli nisu poštovali termin plaćanja duga nekadašnjem treneru, Dušku Vujoševiću. Trofejni strateg dogovorio se sa čelnicima da zaostale prinadležnosti dobije u više rata, ali sudeći prema poslednjem razvoju događaja dinamika ispate nije poštovana.

Suštinski, velikog razloga za nervozu u Humskoj nema. Prvo, zato što je zabrana izrečena 26. maja, otad je prošlo deset dana, a kako ni FIBA, ni BAT nisu baš ažurni po pitanju objavljivanja informacija, primeri iz prošlosti pokazali su da je moguće da je Partizan u međuvremenu platio ono što su poverioci od njega zahtevali. I da nisu, čim novac legne na račun, BAT diže rampu i crno-beli stiču pravo da registruju novajlije.

Novi sportski direktor Zoran Savić nema veliki manevarski prostor, u ovom delu sezone može da dovede samo igrače iz KLS za takmičenje u Superligi Srbije. Zabrana BAT-a odnosi se samo na košarkaše iz inostranstva. Zato je Partizanu važnije kakav će tim da skocka tokom leta za narednu sezonu. Dotad bi svi dugovi morali da budu namireni ili prolongirani kako se ne bi našli pred Tribunalom.


tagovi

košarkaKK PartizanOstoja MijailovićZoran SavićBAT

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara