Predsednik Partizana Mijailović u društvu Saše Pavlovića
Predsednik Partizana Mijailović u društvu Saše Pavlovića

Partizan poslao nepravilan finansijski izveštaj, visina duga poznata za najviše mesec dana

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.08.20. | 15:23

Agencija za privredne registre reagovala i zbog nepravilnosti vratila izveštaj košarkaškom klubu iz Humske

Sve je počelo transperentnim izveštajem o dugu fudbalskog kluba Crvena zvezda u iznosu od 32.000.000 evra, zaključno sa 31. decembrom prošle godine. Zatim su navijači Partizana imali priliku da se upoznaju sa finansijskim stanjem u redovima srpskog vicešampiona.

Juče po podne i danas pre podne objavljeno je da je dug košarkaškog kluba Crvena zvezda sedam miliona evra... Samo još nedostaje prikaz poslovanja košarkaške sekcije crno-belih, a istraživanje portala Telegraf navodi na zaključak da će Grobari još malo morati da pričekaju kako bi bili upoznati sa situacijom u klubu na čijem čelu je Ostoja Mijailović.

Izabrane vesti

Naime, Telegraf je došao do saznanja da je Agencija za privredne registre pre nekoliko dana objavila dokument u kome navodi nepravilnosti uočene u Partizanovom finansijskom izveštaju. Predmet je vraćen na dopunu. Prema zakonu o sportu uočene nepravilnosti treba da budu sanirane u narednih 30 dana. U suprotnm bilans stanja neće biti registrovan u APR-u.

Inače, Partizan je dostavio finansijski izveštaj 4. avgusta, što je bio poslednji dan zakonski predviđenog roka. Međutim, utvrđeni su nedostaci. 

„Finansijski podaci prikazani u Odluci o raspodeli dobiti ili pokriću gubitka ne odgovaraju podacima iz obrazaca redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja. U bilansu stanja ne postoji dovoljno dobiti prethodne godine kojim bi se pokrio ostvareni gubitak“, navodi se u saopštenju APR-a.

Prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović je u prethodnim intervjuima bio zadovoljan poslovanjem crno-belih.

„Mi smo za 1.100.000 evra otkupili oko 2.700.000 evra duga. Retko je kome to jasno. Struktura duga je podeljena na igrače, banku i ostale poverioce. Došli smo u situaciju da tužimo banku koja sada nama duguje 181.000.000 dinara. Potraživanja igrača i trenera od 3.400.000 evra sveli smo na 1.700.000 evra pregovorima i ostalo je da platimo još 600.000 evra. Tako smo ukupno na razne načine smanjili ukupan dug za 4.200.000 evra. Mi nismo koristili raznorazne trikove kako bi izigrali poverioce, isplatilo nam se što smo otvoreno razgovarali. Povratili smo ugled kod partizanovaca, rekao je prošle godine Mijailović.


tagovi

Ostoja Mijailović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara