Željko Obradović (© ABA liga)
Željko Obradović (© ABA liga)

Partizan posle Ljubljane mora da se zadovolji drugim mestom

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.03.22. | 11:21

Očekuje se zanimljiv finiš ligaškog dela ABA lige

Veliki derbi 24. ABA lige u prepunom Tivoliju pripao je Cedeviti Olimpiji koja je preko Jogija Farela napravil veliki preokret iako je Partizan imao solidnu prednost u poslednjoj deonici. Na kraju crno-beli su morali Ljubljanu da napuste sa porazom, četvrtim ove sezone u regionalnom takmičenju. Neuspeh u Sloveniji znači da ekipa Željka Obradovića ne može više na prvo mesto (ostala samo teorija u igri) i da je najrealnije da u plej-of uđu sa druge pozicije.

Izabrane vesti

"Imali smo veliku šansu da pobedimo i privedemo laganije utakmicu kraju, ali ovo je košarka, desile su se stvari koje su se desile. Promašena slobodna bacanja, izgubljene lopte, pobeda je otišla na stranu Cedevite Olimpije", rekao je Željko Obradović posle utakmice.

Stanje na tabeli kaže da je Partizan trenutno prvi, ali samo zbog broja odigranih utakmica. Crno-beli imaju 19 pobeda, isto kao i Crvena zvezda koja ima svega dva poraza, a do kraja takmičenja ima da odigra još pet utakmica, a Partizan samo tri.

Zvezdi je najteža utakmica protiv Budućnosti u Podgorici, a čak i u slučaju poraza, crveno-beli mogu da budu mirni jer bi i dalje bili znatno ispred Partizana sa kojim imaju i bolji međusobni odnos, tačnije bolju koš razliku iz dva večita derbija.

Što se tiče Partizana, trebalo bi da se dogodi čudo da ne budu drugi. Potrebno je da Zvezda izgubi čak tri utakmice do kraja da bi crno-beli bili prvi u slučaju da sve pobede. Teško je očekivati da Partizan padne i na treće mesto s obzirom da Cedevita ima sedam poraza ove sezone i bilo bi potrebno da klub iz Humske izgubi sve tri preostale utakmice, a Cedevita pobedi preostale četiri.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

Realnija borba za Cedevitu je za treću poziciju, naime tu se vodi rat sa Budućnosti. Podgoričani su dva puta ove sezone pobedili Cedevita Olimpiju. Ekipa trenera Aleksandra Džikića ima pet mečeva da odigra do kraja ligaškog dela ABA lige.

PREOSTALE UTAKMICE PARTIZANA

Partizan - Mornar 2. april 21.00

Mega Mozzart - Partizan (nepoznat termin)

Partizan - Cibona (nepoznat termin)

PREOSTALE UTAKMICE CRVENE ZVEZDE

Crvena zvezda - Krka 18.00

Borac - Crvena zvezda 19. april 19.00

Budućnost - Crvena zvezda (nepoznat termin)

Crvena zvezda - Igokea (nepoznat termin)

Crvena zvezda - FMP (nepoznat termin)

PREOSTALE UTAKMICE CEDEVITE

Studentski centar - Cedevita Olimpija 3. april 19.00

Cedevita Olimpija - Borac (nepoznat termin)

FMP - Cedevita Olimpija (nepoznat termin)

Cedevita Olimpija - Cibona (nepoznat termin)

PREOSTALE UTAKMICE BUDUĆNOSTI

Krka - Budućnost 2. april 17.00

FMP - Budućnost (nepoznat termin)

Budućnost - Crvena zvezda (nepoznat termin)

Split - Budućnost (nepoznat termin)

Budućnost - Borac (nepoznat termin)



tagovi

ABA ligaKK PartizanŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara