Detalj sa prethodne utakmice (© Star sport)
Detalj sa prethodne utakmice (© Star sport)

Partizan u Železniku lovi kontinuitet, FMP se nada čudesnom izlasku iz krize

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.02.22. | 10:01

Meč 20. kola ABA lige počinje od 19 časova

Vreme za trening je Željko Obradović apostrofirao kao ključ dobre igre Partizana protiv Andore u Evrokupu. Imali su tada crno-beli tri treninga da se spreme za pomenuti okrša u sredu, a isto tako su imali adekvatno vreme da se spreme za novi meč u ABA ligi. Naime, Partizan u subotu od 19 časova igra u Železniku protiv FMP koji je često tokom godina umeo da namuči crno-bele.

Ipak, dva tima u potpuno različitom raspoloženju ulaze u ovaj susret. Partizan ide iz ubedljive pobede u Evrokupu gde je ponovo pronašao formu koja je falila na nekim pređašnjim mečevima, dok su domaćini u najvećoj krizi od kako je sezona počela. FMP je u jednom momentio bio hit lige. Držao je korak sa vodećim timovima regionalnog šampionata, ali sada su u seriji poraza.

Izabrane vesti

Prethodnih pet mečeva su Panteri izgubili. Porazi su upisivani od Crvene zvezde, Mornara, Mege, Igokee i Zadra.

Pre toga FMP je uspeo da na 11 utakmmica ostvari 10 pobeda. Taj jedan jedini neupeh je stigao baš protiv Partizana. Morali su crno-beli pošteno da se namuče na toj utakmici koju su rešili u svoju korist rezultatom 74:69.

Treba da nastavimo da igramo kako smo igrali u poslednjoj utakmici protiv Andore. FMP je ekipa koja je tokom cele sezone igrala veoma dobro i protiv nas su odigrali veoma dobru utakmicu. Sa maksimalnim respektom idemo u goste i da probamo da ono što je bilo dobro iz utakmice protiv Andore ponovimo i odigramo dobar meč”, rekao je Željko Obradović.

19:00 (4,40) FMP (17,0) Partizan (1,25)

Svestan je i Uroš Trifunović da FMP ne treba uzimati olako, posebno kada se meč igra u Železniku.

Kao i uvek, jako neugodan protivnik za nas iako se nalaze u seriji poraza. I dalje je to ekipa koja je imala 10 pobeda u prvom delu takmičenja i poprilično nas namučila u prvom delu prvenstva na domaćem terenu. Treba da uđemo fokusirani u tu utakmicu, da se na ovom još jednom treningu spremimo i damo sve od sebe“, istakao je Trifunović.


Problem za četu trenera Nenada Stefanovića leži i u povredama. Ekipa se prilagođava situaciji gde je na duže vreme ostala bez jednog od lidera ekipe Gereta Nevelsa koji je zadobio u meču protiv Mege neugodnu povredu ruke.

’’Posle utakmice u Laktašima gde smo bili jako loši u svim onim aspektima koji su nama bitni, na jako teškom gostovanju u Zadru smo pokazali reakciju i odigrali odličan meč gde smo nezasluženo ostali bez pobede. Taj meč je svakako korak napred za nas u pravom smeru pred izuzetno težak meč koji nas očekuje u subotu. Partizan je miks mladosti i iskustva, sa odličnim evroligaškim igračima i jako talentovanim našim momcima, koji iz nedelje u nedelju pokazuje sav svoj kvalitet, a svi vrlo dobro znamo ko ih predvodi sa klupe i da im je upravo tu najveći kvalitet. Na nama je da nastavimo da idemo u pravom smeru što se tiče naše igre, a da imamo konstantan doprinos u energiji, odbrani, borbi za svaku loptu i da igramo timski. Nemamo nikakav pritisak pred ovakve duele i igraćemo maksimalno rasterećeno sa željom da odigramo što konkurentnije u dužim vremenskim intervalima’’, istakao je Stefanović.

FMP ove sezone ide na pogon Brajsa Džounsa koji u proseku postiže 14,8 poena. U Partizanu situacija je drugačija, Zek Ledej formalno postiže najviše poena - 11,1. Ipak, ostaje pitanje kako će Željko Obradović raspodeliti minute. Posebno se to odnosi na visoke igrače. U poslednje vreme dominira Matijas Lesor, a stigao je i Tristan Vukčević koji je debitovao protiv Andore.

Meč subotu će dati nekoliko odgovora. Pre svega da li je FMP u stanju da napravi čudesnu pobedu i vrati se u brobu za plej-of. Na drugoj strani crno-beli ponovo traže kuntinuitet trijumfa, a uz sve to Kup Radivoja Koraća je sve bližu. Oba tima polako razmišljaju i o putu za Niš.


ABA LIGA 20. KOLO

Petak

Krka - Cibona 52:87

/Lapornik 16 - Gegić 22/

Split - Cedevita Olimpija 79:83

/Šorter 19 - Murić 17/

Subota

17:00 (1,30) Igokea (16,0) Mornar (3,90)

19:00 (4,40) FMP (17,0) Partizan (1,25)

Nedelja

17:00 Budućnost - Mega

19:00 Crvena zvezda - Zadar

Ponedeljak

18:00 Borac - Derbi

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanKK FMP

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara