Ekipa Partizana (© Star sport)
Ekipa Partizana (© Star sport)

Partizan uz Valensiju i Virtus među glavnim kandidatima za mesto u Evroligi

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.03.22. | 20:22

Zbog dobro poznate političke situacije i konflikta između Rusije i Ukraijne očekuju se velike promene u elitnom košarkaškom takmičenju

Odluka o suspenziji ruskih klubova ove sezone mogla bi da ima veliki uticaj i za narednu sezonu Evrolige. CSKA, Uniks i Zenit se više ne takmiče zbog dobro poznate političke situacije, a sada ostaje pitanje kakav će biti epilog svega i kakva će budućnost lige biti. CSKA je jedini tim koji ima A licencu, dok to Uniks (finalista Evrokupa) i Zenit (vajld karta) nisu. Ukoliko se nešto drastično ne promeni u skorijoj budućnosti, neko će zauzeti njihova mesta naredne sezone. Kako prenosi Eurohoops, prvi kandidati su Valensija, Partizan i Bolonja.

Sva tri pomenuta tima bi mogli da dođu do Evrolige ukoliko se plasiraju u finale Evrokupa, ali čak i da ne dođu do same završnice vrlo lako bi mogli da dobiju mesto u eliti preko specijalne pozivnice.

Izabrane vesti

Ipak, treba naglasiti da je sve i dalje daleko od bilo kakve realizacije, ali je jasno da su sva tri tima interesantna za Evroligu zbog tradicije i velike baze navijača.

"Ne bih imao ništa mnogo da vam kažem na tu temu. Mi smo skoncentrisani na tekuću sezonu i utakmice pred nama. Ponoviću ono što sam rekao pre neki dan. Iskreno žalim što se politička situacija prenela na sport jer sportisti ništa nisu krivi. Trenutna situacija ima i takav status, privremeni. Ništa nije definitivno odlučeno. Umesto komentara, ponavljam nadu da ćemo u skorijoj budućnosti moći da govorimo samo o sportu", rekao je ovim povodom za Mozzart Sport prvi čovek Partizana, Ostoja Mijailović.

Crno-beli ove sezone igraju ozbiljnu ulogu u Evrokupu sa Željkom Obradovićem na klupi. Crno-beli su trenutno drugi u grupi sa učinkom od devet pobeda i četiri poraza. Ispred je Huventud sa 11 pobeda i dva poraza, a cilj Partizana je da pokuša da se domogne vrha grupe kako bi imao do kraja takmičenja prednost domaćeg terena u novom formatu koji se igra na samo jednu pobedu.

Valensija je u Grupi B takođe drugoplasirana sa istim učinkom kao i Partizan, dok je Virtus među neprijatnijim iznenađenjima ove sezone. Italijani su na papiru sastavili odličan tim, sada su čak doveli i Danijela Heketa, a navodno imaju nameru da dovedu i Tornike Šengeliju. Za sada imaju tek sedam pobeda i šest poraza što je dovoljno za peto mesto u grupi.

Što se tiče Rusa u Evroligi. Pre suspenzije, prednjačio je Zenit koji je bio peti na tabeli sa 14 pobeda i devet poraza. CSKA je odmah bio iza sa porazom više, dok je Uniks takođe bio među osam najboljih sa 13 pobeda i 12 poraza.

Jasno je da je pred Evroligom turbulentan period. Pre svega zbog CSKA koji ima A licencu. Da li će sve ovo otvoriti put pomenutim klubovima da budu deo elite... ostaje da se vidi.



tagovi

EvroligaKK PartizanOstoja Mijailović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara