Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Klubovi glasaju kako će se prekrajati tabela Evrolige bez Rusa, postoji i alternativni predlog

Vreme čitanja: 1min | pet. 04.03.22. | 16:44

Očekuje se više informacija tokom vikenda kada 15 klubova bude selo za sto

Već je svima poznato koliko je konflikt Rusije i Ukrajine uticao i na svet sporta. Evroliga je među prvima povukla potez da suspenduje četiri tima iz Rusije, ali još uvek ima nepoznanica. Naime, tek treba da se odluči šta će biti sa rezultatima. Prvobitno se očekivalo da se učinci samo izbrišu, kao da se mečevi nisu ni igrali, ali pojedini timovi se protive takvim činom.

Kako prenosi BasketNews, postoji i alternativni plan. Rezultati protiv Rusa ostaju ovakvi kakvi jesu, a buduće utakmice će samo biti otkazane što znači da protivnici neće imati automatske pobede (20:0). Ono što je najbitnije u ovom predlogu, poziciju na tabeli će određivati procenti pobeda, a ne sam učinak pobeda i poraza.

Izabrane vesti

Sada ostaje da se vidi šta će biti odlučeno. Pomenuti sajt naglašava da će 15 klubova tokom vikenda glasati o predlozima i posle toga će se izaći sa jedinstvenim stavom. Poslednji rok za odluku je 21. mart.

Glavni razlog za alternativni predlog je činjenica da bi skoro 20 posto utakmica ove sezone palo u vodu. Uz sve to, mnogi bi drastično profitirali da se rezultati samo izbrišu, pre svih Bajern, Makabi, Baskonija...

Evo kako bi tabela izgledala da se rezultati Rusa izbrišu:


Ovako bi izgledala tabela sa novim predlogom:



tagovi

EvroligaKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara