Partizanov problem ispod koša

Vreme čitanja: 3min | ned. 16.06.19. | 10:01

Đorđe Gagić posebno, a ni Nikola Janković, nisu bili na nivou u trećoj utakmici finala

Pored brojnih grešaka celog tima i manjka koncentracije, glavni razlog za poraz Partizana u trećoj utakmici finalne serije protiv Crvene zvezde je slaba igra centara Đorđa Gagića i Nikole Jankovića zbog čega je Partizan bio većim delom meča nejak ispod koša, odnosno u reketu, a na to treba dodati i greške koje je pomenuti tandem pravio tokom duela.

Đorđe Gagić nije uspeo da se izbori sa Majklom Odžom, meč je završio sa pet ličnih grešaka, a na utakmici je dao tri poena. Za dva poena je šutirao 1/4, a sa linije za slobodna bacanja je šutirao 1/2. Imao je kao centar samo dva skoka i uz to dve izgubljene lopte. Kada je Partizan imao nalet “prekinuo” je Gagić to namernom greškom nad Davidovcem sredinom poslednje deonice. Nije bio u ritmu, nije doprineo u skoku, niti poenterski. Od prvog centra - premalo.

Izabrane vesti

Janković jeste ostavio pozitivniji utisak, i sinoć, a posebno u celoj sezoni. Samo da ne beše onog faula na trojci pri šutu Bilija Berona i to u situaciji kada je ostala samo jedna sekunda na semaforu do kraja napada. To svakako ne spada u dobre poteze i jedan je od glavnih razloga poraza crno-belih. Posle toga je imao i dva promašena slobodna bacanja u bitnim trenucima, utakmicu je završio sa pet ličnih grešaka. Treba reći da je dao 11 poena i da je sa te strane imao prilično dobar učinak, da je popravio izvođenje slobodnih bacanja koji su bili katastrofalni. Odžo mu je pravio velike problem svojom snagom i tu Janković nije mogao da mu parira.

Pored svega navedenog, pomenuta dvojica nisu uspela da ispune reket i da ga zaštite dovoljno dobro ni od prodora, ali ni od skoka. Mohamed Faje je imao devet skokova, od toga dva vrlo važna u napadu, dok je Odžo dodao pet skokova. Janković i Gagić su ukupno imali četiri skoka.

Poređenja radi... Janković i Gagić su u prvom meču finala dali zajedno 13 poena (osam Janković, pet Gagić) i osam skokova (sedam Janković, jedan Gagić), a sam Majkl Odžo je imao 11 poena i osam skokova. Dakle praktično sam kao pomenuta dvojica. U drugom meču je Nikola Janković imao 13 poena i 10 skokova i to je bio način na koji treba da igra, nije previše mašio zicere, ali je opet sa slobodnih bacanja imao 3/7.

O skokovima je pričao i Andrea Trinkijeri posle utakmice.
Blizu, ali nismo bili dovoljno efikasni u ključnim momentima. Skok nas je mnogo koštao”, istakao je Trinkijeri posle utakmice.

Bilo bi pogrešno celu krivicu poraza svaliti samo na centarsku liniju, jer su i ostali igrači dosta grešili, a tu bismo pridodali i tehničku grešku Radetu Zagorcu kao i onu njegovu neiskorišćenu kontru kada je išao sam na koš. Tu je i vrlo mali doprinos Stefana Jankovića, a sam Novica Veličković ne može previše sam da se bori na poziciji četiri u svojim godinama. Kakogod, bitnije od toga ko je grešio za crno-bele je da se saberu pred meč koji je na programu već sutra i u kome će imati imperativ pobede ako žele da ostanu u šampionskoj trci.

Partizan je tokom sezone imao pomoć Džoka Lendejla na tim pozicijama, ali sada kada Andrea Trinkijeri na njega ne može da računa, problemi u reketu su počeli baš da se prikazuju i jasno je da će stručni štab uz sportskog direktora Nikolu Lončara biti na ispitu baš kada je pronalaženje cent(a)ra u pitanju ovog leta. Gagiću ističe ugovor, dok bi Janković trebalo da ima opciju na još godinu dana ugovora sa crno-belima, i ako se izuzmu pojedine greške (faul nad Beronom) i promašeni ziceri, možda je igrač koji će dobiti šansu i naredne sezone jer je imao pozitivnih momenata tokom sezone i pokazao je da ima štofa sa kojim može da se radi.

Do sada smo već pisali da je Dejan Kravić ime koje se prvo povezivalo sa crno-belima, ali kako stvari stoje ne bi nas čudilo da Partizan angažuje i dvojicu centara tokom leta. Crno-beli na raspolaganju imaju i talentovanog Dušana Tanaskovića, ali on je još zelen za ovakve utakmice i njegovo vreme tek dolazi.

FOTO: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara