Partizanov zicer protiv desetkovane Igokee

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.12.19. | 08:00

Crno-beli nastavljaju niz utakmica u kojima igraju u Beogradu

Partizan će večeras od 20 časova na svom terenu igrati protiv ekipe Igokee, koja takođe ima svoje brige u borbi za opstanak. Tim za Laktaša se tek nedavno probudio i krenuo da igra nešto bolje, pa su sledstveno tome i usledile dve pobede koje ih, bar za sada, povlače napred u borbi za opstanak.

Crno-beli su sa predstojećim rivalom u prvom delu sezone odigrali veoma uzbudljivu utakmicu u Laktašima kada je Igokea imala šansu i za produžetak, a generalno crno-beli imaju pozitivan bilans kada izađu na teren protiv ovog protivnika. Tako da bi i večeras sve osim pobede crno-belih bilo iznenađenje.

Izabrane vesti

Ekipa Andree Trinkijerija je imala mnogo, previše, gostovanja na startu sezone, a sada je u seriji mečeva na svom parketu. Igokea ne bi trebalo da bude problem. Posebno zato što gosti imaju dosta problema sa povredama.

Ali, Trinkijeri poziva na oprez.
"Čeka nas duel sa ekipom protiv koje smo u prvom kolu odigrali veoma tešku i neizvesnu utakmicu. Njihov trenutni skor možda nekoga može da prevari, ali mi smo svesni koliko dobrih igrača Igokea ima i koliko opasni mogu da budu. Još su se i pojačali u odnosu na naš prvi meč. Prema tom, potrebno je da sutra budemo maksimalno skoncentrisani u oba pravca, napadu i odbrani i svesni da ćemo za svaki poen porati da prolijemo puno znoja", rekao je trener Partizana.

Slično razmišlja i Ognjen Jaramaz.
"Igokea je odigrala mnogo više dobrih utakmica nego što to njihov broj pobeda govori. U svom sastavu imaju jako dobre i iskusne igrače i mogu da budu jako neprijatan rival, o čemu svedoči i naša prva utakmica u Laktašima. Mi želimo pobedu i daćemo sve od sebe za nju, ali sam siguran da nam put do nje neće biti nimalo lak", rekao je Jaramaz.

Videćemo da li će večeras igrati Rašon Tomas i Kori Volden koji su odmarali protiv Limoža.

U odnosu na prvi deo sezone Igokea je napravila nekoliko promena u timu, ali i na klupi. Tim iz Aleksandrovca je angažovao ponovo Dragana Bajića.

Ali, večeras je problem za Igokeu taj što ima mnogo povređenih igrača.
"Posle utakmice protiv Primoske imali smo dosta problema sa povredama.  Marko Tomas je počeo da trenira pre Primorske, ali je sinoć na treningu osetio problem i na njega ne možemo računati. Karinijauskas se priključio takođe, ali se povredio i pauziraće najmanje šest nedelja. Evans je osetio bol u peti, nije bezazlena povreda, sve zavisi od stepena povrede i ne znamo ni za njega. Hendikepirani smo i nemamo ni deset zdravih igrača da povedemo u Beograd.  To ne znači da ćemo otići da se predamo. I posle poraza od Primorske sam rekao da smo svi zajedno u ovome i moramo dati svoj maksimum. Devet igrača imam na raspolaganju i opet kažem, pokušaću da izvučem maksimum, videćemo za šta će to biti dovoljno”, rekao je Bajić.

Dalibor Ilić, igrač Igokee, kaže da će njegov tim probati da iskoristi mane Partizana.
"Sigurno nas očekuje jedno od najtežih gostovanja, odlična ekipa koja je pravljena za više domente. Što se nas tiče, uprkos problemima, nećemo otići da se predamo, daćemo svoj maksimum. Partizan je jedna od najkvalitetnijih ekipa, ali svaka ekipa ima svoju manu, kroz ostatak vremena, baziraćemo se na to da se pripremimo i odigramo što bolji meč”, najavio je Ilić.

Partizan je dobio pet poslednjih sudara protiv Igokee. Sigurno crno-beli neće potceniti protivnika, ali bi sve osim pobede Partizana bilo veliko iznenađenje.

Sudije na večerašnjoj utakmici biće Marko Juras, Uroš Nikolić i Matej Špendl.

ABA LIGA - 12. KOLO: 

Petak
 
FMP - Krka 84:81
/Đorđević 18 - Kouzi 23/

Subota

17.00:  (1,10) Cedevita Olimpija  (23,00)  Mega Bemaks (7,50) 
20.00:  (1,10) Partizan  (23,00)  Igokea (7,50) 

Nedelja

18.00:  (1,30) Mornar  (16,00)  Cibona (3,90) 
20.00:  (3,90) Zadar  (16,00)  Budućnost (1,30) 

Ponedeljak

18.00:  (4,40) Primorska  (17,00)  Crvena zvezda (1,25) 

NAPOMENAKvote su podložne promenama

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara