Partizanovo razmišljanje: Najlakšim putem do finala, da ne bude kao 2016.

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.02.19. | 08:52

Tri godine kasnije, Partizan s oreolom aktuelnog čuvara Žućkove levice namerava da se domogne finala uz minimalnu utrošnju energije

Dan polufinala Kupa Radivoja Koraća je stigao, a u Nišu se uveliko priča o narednom danu i finalu čiji se učesnici još ne znaju. Razlog je molba Crvene zvezde da se termin finalne utakmice pomeri kako bi pobednik drugog polufinala, ma ko to bio, imao duži vremenski period za odmor. Bilo kako, jasno je da će se okršaj između Partizana i FMP odigrati od 17 časova.

Oba učesnika prvog polufinalnog susreta odradila su praktično samo lakše treninge u četvrtak, uz ceo dan za odmor i kvalitetnu pripremu za predstojeći sudar. Partizan je bez problema izašao na kraj protiv hrabrih izabranika Olivera Popovića iz Novog Pazara, dok je FMP još lakšim putem došao do narednog izazova, pošto je rival bio četvrtoligaš iz Žitišta – Sveti Đorđe.

Izabrane vesti

U danu novog odmeravanja snaga dva stara takmaca branilac titule ima samo jednu misao – da se ne ponovi 2016. godina, kada je FMP umalo izbacio crno-bele iz voza za polufinale. Tada je šut Ilije Đokovića odlučivao ime drugog polufinaliste, ali je njegov pokušaj bio zamalo neprecizan...

Tri godine kasnije, Partizan s oreolom aktuelnog čuvara Žućkove levice namerava da se domogne finala uz minimalnu utrošnju energije.

“Biće izuzetno teška utakmica protiv FMP. Svaki trener kaže istu stvar: ‘Biće teško, ovo-ono’, ali stvarno će biti. Dugo su zajedno, znaju kako da te nateraju da igraš lošu košarku. Kup nije za favorite, jedna utakmica, eliminacija, moramo da budemo mnogo bolji u disciplini i egzekuciji, ali nije lako igrati ovakve mečeve sa punom koncentracijom”, istakao je trener crno-belih Andrea Trinkijeri.

Mnogo toga se promenilo od poslednjeg okršaja. Parni valjak je jači za Aleksa Renfroa, Nikolu Jankovića i Ognjena Jaramaza, dok su Panteri ostali bez Dragana Apićanije ga bilo ni u decembarskom susretu zbog povrede –, pa se ova utakmica može gledati kroz potpuno drugačiju lupu.

Partizan je apsolutni favorit i na putu do finala imaće bitan zadatak – da umanji učinke mladog Matica Rebeca i talentovanog Stefana Đorđevića. Slovenački košarkaš namučio je crno-bele u malom derbiju Jadranske lige sredinom decembra, kada je ubacio 17 poena, a u odsustvu prvog igrača Stefana Pota vodio je FMP i kroz čevrtfinale Kupa. Slična je situacija i sa talentovanim krilnim košarkašem, koji je pre dva meseca postigao 13 poena i bio drugi strelac ekipe, dok je protiv Svetog Đorđa bio najefikasniji sa 20 poena.

I dalje nije poznato da li će Pot zaigrati protiv svog bivšeg kluba, mada je izglednije da će biti u sastavu Pantera. U suprotnom, FMP se suočava s ozbiljnim hendikepom.

Dok je Vladimir Jovanović i dalje u nedoumici oko igračkog kadra, Andrea Trinkijeri ima prilično jasnu sliku na koga može da računa. Protiv Novog Pazara pružio je šansu svima i tako razdelio minutažu kako bi ekipa dočekala polufinale što spremnija i odmornija.

Mada je FMP prethodnih godina znao da “overi” Partizan u važnim utakmicama, ovog puta je nerealno očekivati nešto više od solidne borbe tima iz Železnika. Partizan je u odličnom naletu forme posle važnog trijumfa nad ekipom Budućnosti i kao takav ima apsolutnu ulogu favorita. Na košarkašima FMP je da probaju da naprave “gužvu”, odigraju kvalitetnu odbranu i zatvore prilaze košu, kako bi eventualno izrežirali iznenađenje.

KUP RADIVOJA KORAĆA - POLUFINALE

17.00: (3,90) FMP Železnik (16.00) Partizan (1,30)
21.00: (1,20) Crvena zvezda (19,00) Mega Bemaks (5,00)

ČETVRTFINALE

Četvrtak:

FMP - Sveti Đorđe 112:58
Partizan -
 Novi Pazar 102:72

Petak:

Mega Bemaks - Borac Čačak 73:69
Crvena zvezda - Dinamik 75:70

Foto: MN Press


tagovi

Andrea TrinkijeriKK PartizanKup Radivoja Koraća 2019FMP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara