Mihailo Pavićević (©ABA LIGA – Media Pro)
Mihailo Pavićević (©ABA LIGA – Media Pro)

Pavićevićev monolog: Jurili bismo prvo mesto da se nisu povredili Pulen i Vajthed, ni Lejkersi bez Lebrona ne mogu nikog da pobede

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.04.21. | 21:00

"S Džonijem Hemiltonom smo završili", jasno će trener Mornara

Mornar je uzvratio udarac! Posle tri uzastopna poraza Barani su se izdigli iz pepela, uzvratili udarac i došli do pobede koja garantuje pravu dramu u poslednjem kolu u Laktašima, ali i daje Crvenoj zvezdi šansu da do kraja overi prvu poziciju na tabeli.

Za vrh Jadranske lige, uveren je Mihailo Pavićević, borio bi se i Mornar, da se nisu dogodile povrede Džejkoba Pulena i Ajzee Vajtheda...

Izabrane vesti

"I sad stojim iza te izjave od pre tri meseca. Da Mornar nije bio baksuz da ostane bez Pulena i Vajtheda, budite sigurni da bi već sada bio prvi na kraju regularnog toka. To sam tada govorio na osnovu igre svog tima i kompletne atmosfere i upoređujući nas sa drugim ekipama. Isto sam tako priznao posle povrede dvojice najboljih igrača da to više nije ista ekipa, vidite šta za nas znači povratak Pulena na nivo na kojem je bio. Uz njega se razigraju i ostali, to su uloge vođa timova. Pa Lejkersi bez Lebrona ne mogu nikoga da dobiju. Ta moja izjava da idemo na prvo mesto nije bilo nikakvo hvalisanje, već čvrsto ubeđenje da ćemo se sa takvom igrom boriti za to", jasan je Pavićević, a pišu Vijesti.

Mornar je uoči susreta bio u situaciji "biti ili ne biti", a za Budućnost je pobeda u Baru donosila siguran vrh tabele...

"Veliki ulog je bio za obe ekipe. Crnogorski derbi uvek nosi draž neizvesnosti, a još je odlučivao Budućnosti o prvom mestu, nama o produžetku nade za plej-of. Iznenadili su me moji igrači posle perioda bledih partija, kako smo odigrali, pogotovo posle vođstva Budućnosti od 13 razlike. Vratili smo se i odigrali sjajnu utakmicu. Mnogo smo ovakvih mečeva odigrali ove sezone, ali nažalost i mnogo loših, zato smo i došli u ovu situaciju. Biće mi žao ako na kraju ne uspemo da se plasiramo u plej-of, kao što mi je žao što smo direktno odlučivali o prvom mestu, ali to je sport".

Ponedeljak, 18.00: (1,55) Split (14,5) Borac (2,70)

U dahu je nastavio...

"Ovo nam je veoma bitna pobeda za samopouzdanje, protiv ekipe koja je došla u sjajnoj formi, posle 11 pobeda zaredom u ABA ligi. To samo po sebi govori o kakvom se trijumfu radi. Imamo sedam-osam dana da se spremimo za poslednju utakmicu protiv Igokee, dva prijateljska kluba će igrati za prolaz u polufinale", rekao je Pavićević i dodao:

"Malo ko se nadao posle minus 13 i 31 poena Budućnosti u prvoj četvrtini da ćemo se tako vratiti u igru. Odigrali smo našu prepoznatljivu košarku, taj šuterski repertoar kad proradi onda smo stvarno opasna ekipa".

Što se Vajthedovog statusa tiče, bilo je priča da je završio sezonu, ali to bi moglo da se promeni.

"Više neću da komentarišem ničiju povredu. Pulenu je pauza trebalo da traje tri do pet sedmica, a mi smo ga za noć oporavili. Otišao je u Beograd sa nama protiv FMP-a kao turista i desilo se što se desilo, za veče je čovek ozdravio. Vajthed je povredio drugo rame, a on igra rizično, ne štedi se i imao je nesreću da padne direktno na rame. Rečeno mi je odmah da je završio sezonu, to sam i preneo. Posle su mi stigle informacije da on možda može da igra. Trener sam, prepuštam sve medicinskoj ekipi, da ne trčim pred rudu. Za sad je van ekipe, ništa drugo ne mogu da vam kažem".

Ono što je sigurno jeste da je Džoni Hemilton završio sa Mornarom.

"To je završena priča. To je vid apsolutnog neprofesionalizma, pred utakmicu sezone se izgubio da ne znamo ni gde je, ni kako je. Nikome se nije javio, dok nije saznao da je suspendovan. Tada je počeo da glumi dobrog momka", zaključio je Pavićević.



tagovi

Mihailo PavićevićKK MornarJadranska liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara