Pavle Nikolić parafirao prvi profesionalni ugovor sa Borac Mozzartom

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.09.23. | 14:12

Klub veruje u mladog košarkaša!

Pavle Nikolić, mladi košarkaš iz grada na Moravi, danas je potpisao prvi profesionalni ugovor sa košarkaškim klubom Borac Mozzart. Klub i perspektivni igrač rođen 4. septembra 2005. godine dogovorili su se da on ostane u crveno – belom timu u naredne dve godine, uz opciju produžetka saradnje na još dve sezone.

Reč je o jednom od najtalentovanijih mladih košarkaša u državi, članu juniorskog tima koji vodi trener Miloš Pejanović. Pavle Nikolić je u Borac Mozzartu duži niz godina, a za vreme provedeno u klubu je pokazao da je pravi primer mladog sportiste. Veoma je posvećen košarci, izuzetno je radan, a talenat apsolutno nije sporan.

Izabrane vesti

Sa kadetskim timom Borac Mozzarta, pod dirigentskom palicom Miloša Pejanovića, ima osvojenu zlatnu medalju. Pored toga, u poslednje dve sezone, pod rukovodstvom popularnog Peja, dva puta je bio član juniorske ekipe koja je osvajala srebrnu medalju na F8 takmičenju.

Nadasve, kvaliteti Pavla Nikolića nisu ostavili ravnodušnim ni trenera Dejana Mijatovića, koji mu je ukazao veliko poverenje tako što mu je dao šansu u prvom timu Borac Mozzarta.

Njegove partije u dresu juniorskog tima Borac nisu promakle oku javnosti i selektora Nenada Stefanovića, pa je postao član U18 reprezetnacije Srbije, koja je ovog leta osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Nišu.

Pavle Nikolić kaže da je zadovoljan činjenicom da mu je klub ukazao veliko poverenje.

,,Osećam se fenomenalno, ispunio sam dečački san. Krenuo sam iz Mladosti, prošao sam sve mlađe kategorije Borca, a na kraju sam dospeo do prvog tima. Sve u svemu, zadovoljan sam kako je sve išlo. Naravno, ostaje da se izborim za svoje mesto u prvom timu, a verujem da ću to uraditi”, rekao je Pavle Nikolić nakon što je stavio paraf na ugovor.

Za nekoliko dana Borac Mozzart očekuje početak nove sezone.

,,Od početka avgusta se spremamo za novu sezonu u ABA ligi, koja kreće za nekoliko dana. Dobro smo trenirali, tako da smo spremni za sve izazove. Imamo manje probleme sa povredama, ali verujem da će sve to biti sanirano do početka takmičenja”.

Prvi izazov Čačani će imati protiv tima iz Zagreba.

,,Cibonu dobro poznajemo. Odlično smo se spremili za prvi izazov, a imamo vremena da to učinimo još i bolje. Elan je prisutan, tako da jedva čekamo da utakmica počne”.

Kao svi mladi igrači i Pavle Nikolić ima svoje uzore.

,,Moram da kažem da mi je uzor Bogdan Bogdanović, iako ne igramo na istoj poziciji. Što se tiče igrača iz Čačka, Aleksa Avramović mi je uvek bio simpatičan, posebno dok je igrao u Borcu”, završio je Pavle Nikolić.

PIŠU: Đurđe Mečanin/Nikola Minović



tagovi

KK Borac Čačakugovor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara