Pejdž na putu ka konstantnosti

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.12.19. | 07:53

Njegove brojke u šutu za tri poena su se značajno popravile u odnosu na prošlu sezonu. Samo to treba da održi

Kada Markus Pejdž krene da sipa, tu onda nema spasa. Videli smo to u nekoliko navrata ove sezone, videli smo to prošle sezone. Markusu ipak i dalje nedostaje konstantnosti. To je taj prag koji mora da pređe u potpunosti, a na vrlo dobrom je putu. Kada ga bude prešao,  mogao bi da bude taj pravi bek-šuter koji se čeka od letos. Bek koji će garantovati crno-belima redovne trojke i dvocifren broj poena skoro svaki meč.

Pokazao je kakav šut ima prošle sezone u Zadru, pokazao je to protiv Mege na Superkupu i još nekoliko utakmica, pokazao je to sinoć kada je ubacio 19 poena Igokei. Još da dodatno smanji oscilacije i biće to baš odlično za Partizan.

Izabrane vesti

O čemu govorimo? Možda je najbolji pokazatelj za to učinak Pejdža na poslednjih pet utakmica. Sinoć je protiv Igokee ubacio 19 poena uz fantastičan šut za tri poena - 5/6. Fantastičan je bio i protiv Cibone sa šutom za tri poena 5/7. Ali, imao je i 1/3 za tri protiv Limoža, čak 1/5 protiv Lokomotive i 0/1 protiv Mege. Na tako malom uzorku toliko različitih partija.

Kada igrate na poziciji na kojoj nastupa Pejdž tu nema mnogo polemike - šut, a posebno onaj za tri poena, odlučuje da li ste uspešni ili ne. I upravo smo pred start sezone razgovarali sa Amerikancem. I on je tada jedan aspekat izbacio u prvi plan tada.
"Konstantnost je ključ. Zapravo, imao sam i momente kada baš nisam igrao dobro prošle sezone, a i kada sam igrao dobro. Na tome sam radio celog leta - šutirao sam kada sam umoran, šutirao sam kada sam svež, da budem mentalno spreman i da to pokazujem iz utakmice u utakmicu", rekao nam je tada Pejdž svestan svog najvećeg problema.

Da uporedimo Pejdžove brojke u ABA ligi ove i prošle sezone.

Pejdž je ove sezone prosečno na 11 odigranih utakmica davao 9,2 poena uz 48% pri šutu za tri poena što je jako visok procenat, teško da može biti mnogo bolji, ali treba da se održi. Prošle sezone je davao 11,7 poena uz šut za tri poena od 36,5%. Dakle, napredak u šutu je očigledan kada je Jadran u pitanju. I to su odlične vesti za Pejdža, trenutno prvu haubicu crno-belih.

Kada je Evrokup u pitanju, i tu je Pejdž napredovao u šutu za tri poena. Prošle sezone je šutirao 34,8%, a ove za sada 40%.

U Evrokupu šutira slabije za dva poena nego prošle sezone (35% ove naspram 43,2% prošle). U ABA ligi je prošle sezone šutirao za dva poena 45,2%, a ove 42,9%.

Gledajući procente za tri poena, oni su bolji u odnosu na prošlu sezonu i tu se vidi značajan napredak.  Zato su oni procenti za dva malo lošiji, ali ipak kod Pejdža su trojke mnogo važniji faktor.

Ukoliko uspe da održi ovakve cifre, posebno u onim najvažnijim utakmicama koje slede do kraja sezone, Pejdž bi mogao da bude jedan od bitnijih igrača Partizana u najvažnijim bitkama crno-belih. I mogao bi da ima jednog vrlo bitno saradnika u toj priči.

Partizan je - između ostalog - zbog nedostatka prave konstantnosti Pejdža, ali i potrebe za još jednim bekom, doveo nedavno i Redžija Redinga i predstavio ga kao beka šutera koji se čeka.

Reding na prve tri utakmice ima 60% šuta za tri u ABA ligi što je fenomenalno, a u Evrokupu ima 0% za tri poena jer je šutirao do sada 0/6 što je katastrofalno. Protiv Lokomotive 0/5 i protiv Limoža 0/1. Dakle, i kod njega su velike oscilacije. Mali je uzorak, to treba istaći i podvući, videćemo kako će Reding šutirati u nastavku sezone, posebno u onim najvažnijim utakmicama.

Od njegovog i Pejdžovog šuta će mnogo zavisiti, tu nema dileme.

Ključna reč je konstantnost. To zna Pejdž. Zna Reding. Zna i Trinkijeri. Što više partija poput 4/7, 5/6 ili 5/7 za tri, to će Partizanu život biti drastično olakšan. Pejdž to može. Već je pokazao. Ako mu se i Reding pridruži, to će biti prava stvar za crno-bele.

FOTO: Star Sport, MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara