Kendrik Peri (MN press)
Kendrik Peri (MN press)

Perijeva budućnost je u Malagi

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.06.22. | 15:09

Amerikanac potpisao ugovor sa Unikahom

Kendrik Peri je posle nepune tri godine odlučio da digne sidro sa Balkana i preseli se na Pirinejsko polustrvo, tačnije u Malagu. Unikaha je saopštila da je s njim potpisala ugovor, pa će diplomac univerziteta Jangstaun Stejt i do pre neki dan član podgoričke Budućnosti prvi put u karijeri zaigrati u ACB ligi.

Peri je profesionalnu karijeru počeo u ekipi Sidnej Kings, ali se posle jedne sezone vratio u SAD kako bi preko Ajova Vulfsa u Razvojnoj ligi pokušao da se nametne nekom od NBA timova.

Izabrane vesti

Pošto nije uspeo, ponovo je morao preko okeana, ali ovog puta Atlatskog obukavši dres mađarskog Kermenda. Ni u njemu se nije zadržao duže od jedne sezone, već je rešio da prvi put zagazi na Balkansko polustrvo, kao član Karpoš Sokolija koje je premijerno istoriji kluba doveo do finala nacionalnog šampionata i Kupa Makedonije.

Odlične igre u makedonskom klubu preoručile su ga za Nižnji Novgorod u kome je nastavio uzlaznom putanjom. Ali, povreda noge a aprilu 2019. ga je odvojila od terena. Posle nekoliko meseci je potpisao za Metropliten. Međutim, i dalje je vukao povredu, pa je odlučio da na kratko prekine karijeru, vrati se u SAD i potpuno sanira sve porobleme.

Krajem 2019. potpisao je za Megu Mozzart u čijem dresu je do početka pandemije pokazao da je povreda prošlost, a već u maju 2020. preselio se u Cedevitu Olimpiju u kojoj je nastavio sa visokim brojkama, pa je privikao interesovanje Panatinaikosa.

Ipak, nije se najbolje snašao u Atini. Javila se Budućnost u kojoj je odradio drugi deo sezone na izmaku...


tagovi

UnikahaKendrik PeriBudućnost Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara