"Pero Kameron (u sredini) i saigrači na Mundobasketu 2010. godine"
"Pero Kameron (u sredini) i saigrači na Mundobasketu 2010. godine"

Pero Kameron za MOZZART Sport: Bogdan je moćan igrač, čeka ga lepa budućnost! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.08.14. | 16:19

"Svi pamtimo tu 2002. godinu i imali smo ogromnu želju da osvojimo Svetsko prvenstvo", govorio je bivši reprezentativac Novog Zelanda

Pero Kameron (u sredini) i saigrači na Mundobasketu 2010. godine

Tesnom pobedom nad Novim Zelandom u krcatom vršačkom Milenijumu Orlovi su napravili još jedan korak napred ka finišu priprema za Mundobasket i put u Granadu. Atipična, brza i borbena igra gostiju sa drugog kraja sveta iznenadila je izabranike Saleta Đorđevića. A trojke Korija Vebstera, kojim je tim Nenada Vučinića držao prednost podsetile su sve na partije koje je do pre nekoliko godina pružao čuveni Pero Kameron

Izabrane vesti

Simpatični bucko i veliki hit Svetskog prvenstva u Indijanapolisu sada je deo stručnog štaba nacionalnog tima, a posle utakmice bio je više nego raspoložen da sa novinarom MOZZART Sporta popriča o aktuelnim stvarima, ali i dešavanjima od pre 12 godina.

Susretom u Vršcu Kameron je delimično bio zadovoljan.
"Nije to bio dobar finiš meča. Nije mi drago što smo utakmicu završili ovako, ali pružili smo jak otpor Srbiji. Igrali smo jako dobro u većem delu susreta, ali malo smo posrnuli u finišu, što je posledica grešaka koje moramo da ispravimo što pre", rekao je Kameron za MOZZART Sport, a zatim nastavio:
"Sada nas čeka još jedna velika utakmica sa Srbijom u Beogradu i nju želimo da dobijemo. Ovo je sport, ne pobedi uvek bolji. Sad nam je cilj da pružimo još bolju partiju nego u prvom meču".

O igri reprezentacije Srbije novozelandski as je rekao: 
"Dobri ste, dobri. Imate nekoliko dobrih visokih igrača, vrsne šutere... Sve u svemu imate raznovrsna napadačka oružja", dodao je Kameron i potom otkrio ko mu se najviše svideo na terenu:
"Mali što nosi broj sedam (Bogdan Bogdanović prim. aut.) je dobar. Moćan je igrač, dobar šuter, biće budućnost košarke. Takođe pokazuje veliku hrabrost, što je jako dobro. Krstić je u najboljim godinama. On je jako čvrst centar, pametan i odličan strelac ispod koša. Ako bude potpuno spreman dobićete veliko pojačanje. A još ako se budete uklopili kao tim, bićete tvrd orah za sve".

Nekada vrsnog trojkaša pitali smo da li je upoznat sa tim da je omiljen među srpskim ljubiteljima košarke, uz konstataciju da svi jako dobro pamtimo vrhunske partije koje je pružao u dresu Novog Zelanda na Mundobasketu 2002. godine. Podsetimo, Jugoslavija je u polufinalu velikog turnira savladala upravo Novi Zeland sa 89:78, a Kameron je jako namučio našu selekciju, ubacivši čak 16 poena (3/10 za tri).
"Da, da, pričali su mi o tome. Svi pamtimo tu 2002. godinu i imali smo ogromnu želju da osvojimo Svetsko prvenstvo", zaključio je Kameron

Da su okolnosti bile samo malo drugačije, verujemo da bi mnogi u tadašnjoj Jugoslaviji poželeli Novi Zeland u finalu, ali na pobedničkom postolju ispod tada nezaustavljivih Plavih...

(FOTO: Action Images)


tagovi

Bogdan Bogdanovićkošarkaška reprezentacija SrbijeMundobasket2014Nenad KrstićPero KameronSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara