Svetislav Pešić (©KSS)
Svetislav Pešić (©KSS)

Pešić odabrao tim za Grčku, pored Bjelice nema ni Nedovića, Petruševa i Simanića

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.08.22. | 22:29

Obelodanjen spisak igrača koji će stati na crtu Helenima

Košarkaška reprezentacije Srbije sutra (20.00) u Beogradskoj areni dočekuje selekciju Grčke na startu druge faze kvalifikacija za Mundobasket. Orlovi imaju imperativ pobede, a obelodanjeno je i kojih 12 igrača će se naći u protokolu.

Pored povređenog Nemanje Bjelice, za kojeg je selektor Svetislav Pešić na današnjoj konferenciji za medije potvrdio da neće nastupiti, u timu nije bilo mesta ni za Nemanju Nedovića, kao i Filipa Petruševa i Borišu Simanića.

Izabrane vesti

Nedović je tokom pripremne utakmice sa Slovenijom pretrpeo povredu, a Pešić nije hteo da otkriva da li će biti spreman da pomogne reprezentaciji protiv Grčke.

"Nedović je pao na kuk, dobro je. Sve je u glavi, ima i povreda, ali njegova velika želja da se što pre oporavi, pa se oporavlja iznenađujuće dobro", rekao je selektor Srbije, ali na kraju ipak nije uvrstio povratnika u redove Crvene zvezde na spisak za sutrašnji duel.

Srbija će Grčku napasti sa sledećih 12: Dejan Davidovac, Vanja Marinkoivć, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Ognjen Dobrić, Dušan Ristić, Nikola Jokić, Marko Jagodić Kuridža, Vasilije Micić, Marko Gudurić, Ognjen Jaramaz i Nikola Milutinov.

Podsetimo da zbog manjih problema sa povredom Marko Gudurić nije igrao pripremne mečeve, pa je dobra vest da se našao u protokolu za važan duel sa Helenima.

Kao što je selektor danas i istakao, imaće pravo da menja spisak pred duel sa Turskom, te postoji mogućnost da dođe do promena pred susret u Istanbulu (28. avgust).



tagovi

KSSjuniorska košarkaška reprezentacija SrbijeSvetislav PešićNemanja BjelicaNemanja NedovićFilip PetruševBoriša SimanićDejan DavidovacOgnjen DobrićNikola JokićDušan RistićNikola KalinićVladimir LučićOgnjen JaramazVanja MarinkovićMarko Jagodić KuridžaVasilije MicićMarko GudurićNikola Milutinov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara