Svetislav Pešić (©MN Press)
Svetislav Pešić (©MN Press)

Pešić pred Belgiju: Videćemo koliko Petrušev može da pomogne

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.11.21. | 19:18

"Njega smo pozvali ne samo zbog ove utakmice koja je izuetno važna, nego smo ga pozvali jer je on jedan od igrača na koje moramo u budućnosti da računamo"

Reprezentacije Srbije doputovala je u Mons tokom subote prepodne i imaće nešto malo više od 24 časa da se pripremi za susret sa selekcijom Belgije. Naš nacionalni tim je oko 19 časova započela trening u Mons areni, poslednji pred utakmicu koja je zakazana za 15.30.

Nedelja, 15.30: (2,70) Belgija (14,5) Srbija (1,55)

Izabrane vesti

Pred sutrašnji meč selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je da je priključivanje Filipa Petruševa nacionalnom timu reakcija na povredu Alena Smailagića protiv Letonije, kada mu je stradao skočni zglob.

"Očekuje nas jedna vrlo neizvesna utakmica iz nekoliko razloga. Prvo, Belgija je ekipa koja igra dugo zajedno, vrlo disciplinovano i dobro organizovano. Gaje apsolutno drugačiji način i stil igre u odnosu na ono što smo videli na poslednjoj utakmici protiv Letonije. Imaju veći broj igrača sa velikim iskustvom, igrača koji igraju u Izraelu, Grčkoj, Španiji i koji znaju da igraju. Pobeda u prvom kolu je bila dobra za naš tim koji nema to iskustvo kao Belgija, ali mislim da imamo veći potencijal. Naravno, taj potencijal i talenat treba pokazati. Smailagić neće moći da igra zato što je doživeo povredu. Zbog toga smo reagovali i priključili Petruševa. Videćemo koliko ćemo moći da na njega računamo jer je praktično došao sinoć, danas će trenirati sa ekipom. Njega smo pozvali ne samo zbog ove utakmice koja je izuetno važna, nego smo ga pozvali jer je on jedan od igrača na koje moramo u budućnosti da računamo", poručio je Pešić.

Centar Orlova Dušan Ristić poručio je da se nada boljoj igri kompletnog tima posle napete premijere u četvrtak...

"Očekuje nas utakmica sa veoma dobrom i disciplinovanom reprezentacijom Belgije. Pokazali su da igraju veoma dobru i organizovanu košarku u utakmici protiv Slovačke. Mi ćemo biti maksimalno spremni za taj duel i očekujemo da ćemo pokazati napredak u odnosu na utakmicu protiv Letonije i naravno pobedu", istakao je Ristić.



tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeKvalifikacije za Mundobasket 2023Svetislav PešićDušan Ristić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara