PET NA PET - Stevan Jelovac: Srce na parket za Srbiju, i zauvek moju Megu

Vreme čitanja: 3min | uto. 20.02.18. | 08:46

Košarkaš Nižnjeg Novgoroda zuvek će pamtiti nedavni poziv selektora Đorđevića i datih 49 poena u VTB ligi!

Današnje odgovore na postavljenih pet Mozzartovih pitanja, a u rubrici „Pet na pet“, dao je srpski košarkaš Stevan Jelovac koji igra na poziciji krilnog centra, a trenutno nastupa za Nižnji Novgorod.  Kao dete je počeo da trenira košarku kod čuvenog Janka Lukovskog u školi košarke „Sport ki“, da bi sa devetnaest godina došao  u mlađe redove Partizana.

Ubrzo odlazi u Mega Vizuru gde je u sezoni 2009/10 bio jedan od najboljih igrača tima. Kratko je igrao u Crvenoj zvezdi, a onda ponovo obukao dres Mega Vizure. U dresu Antalije igrao je u sezoni 2011/12, a onda po jednu sezonu proveo u Juvekazerti i Lijetovus Ritasu. Za španski košarkaški klub Saragosu nastupao je pune tri sezone, a od prošle godine igra za Nižnji Novgorod.

Izabrane vesti

Na skraćenom spisku od 16 igrača koji će učestvovati u kvalifikacijama za SP u Kini 2019. godine, nalazi se i naš današnji sagovornik. Pogledajmo koje je odgovore dao na postavljena pitanja Mozzart sporta.

1. Da li ste svojevremeno trenirali neki drugi sport osim košarke i koji?
„Kada sam bio sasvim mali, samo par dana sam trenirao karate. Odmah nakon toga sam počeo da treniram košarku. Ponajviše zbog društva. U prvo vreme isključivo mi je bilo interesantno druženje i zabava. Tek kasnije sam zavoleo košarku, apsolutno se pronašao u njoj i nastavio da treniram“.

2. Ko vam je bio sportski uzor u mlađim danima?
„Kao dečak sam gledao NBA. U to vreme, za mene kao dečaka, Sakramento je bio ekipa broj jedan. U Sakramentu su igrali Stojaković i Divac. Budio sam se ujutru u 4 sata samo da bih gledao ove naše NBA zvezde i odličnu košarku. Uglavnom sam odmah nakon toga odlazio direktno na treninge. Nosio me taj njihov igrački duh i ja sam se trudio da na treninzima pružim sve od sebe“.

3.Koji klub nosite u navijačkom srcu?
Navijam za Megu i kada god mi vreme dozvoli gledam njihove utakmice. Dopada mi se to što dosta rade sa mladim igračima. I ja sam ponikao u Megi. Pratim i Partizan i Zvezdu, ali je Mega - Mega. Ona mi je u srcu“.

4.Sportski događaj koji pamtite i koji nikada nećete zaboraviti?
„Celog života ću pamtiti baš ovo što mi se izdešavalo u ovih par dana.  Pozvan sam od strane selektora Đorđevića da igram za reprezentaciju i to mi neverovatno znači. Pre nekoliko dana sam ostvario jedan neverovatan rekord u broju poena. Uknjižio sam 49 poena i 15 skokova. Igrao sam VTB ligu i moj indeks korisnosti je bio 55. Tako sam oborio  rekord slavnog Kita Lengforda, američkog beka koji je držao rekord od postiguntih 42 poena u jednoj utakmici“.

5. Životni i sportski moto?
Trudim se da zaboravim sve što je bilo u prošlosti i gledam isključivo u budućnost i naredne utakmice“.

Bonus pitanje. Šta u MOZZART kladionicama odigrati na meču Lige šampiona BAJERN – BEŠIKTAŠ. Prva utakmica osmine finala u koji Bavarci ulaze posle serije od petnaest pobeda. Bešiktaš ima niz od sedam mečeva bez poraza. Bajern je dva puta sa po 2:0 slavio nad večerašnjim rivalom.
 

“Verujem Bavarce i igram čistu jedinicu”, kaže za Mozzart Sport Stevan Jelovac.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 20:45 6406 Bayern - Besiktas ki 1 1,17
Ukupna kvota1,17

Pišu: Nela i Đurđe Mečanin
djurdje.mecanin@mozzartbet.com
(FOTO: MN Press)


tagovi

pet na petStevan Jelovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara