Filip Petrušev (©MN Press)
Filip Petrušev (©MN Press)

Petrušev se oporavio, ali nije spreman za derbi koji odlučuje prvo mesto

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.04.24. | 14:50

Srpski reprezentativac neće biti u mogućnosti da pomogne saigračima u možda ključnom meču, Milutinov nije prijavljen zbog povrede koja ga je zadesila početkom godine, ali se vraća za plej-of

Dobre vesti stižu iz Pireja. Filip Petrušev oporavio se od povrede kolena zbog koje je propustio sam finiš evroligaške sezone i nekoliko utakmica domaćeg prvenstva, ali kako javljaju grčki mediji, neće biti spreman da pomogne saigračima u verovatno ključnom derbiju sezone, protiv Panatinaikosa u Oaka Areni od 19.15.

Pobednik ovog meča izvesno će zauzeti prvo mesto na tabeli pred plej-of što znači i prednost domaćeg terena do kraja sezone. A, svi znamo koliko to znači kada sezona dođe do vrhunca, iako su okršaji dva grčka giganta poslednjih godina obilovali pobedama gostiju. Čak u osam od poslednjih deset mečeva pobedu je odnosio tim koji igra van svoje dvorane!

Izabrane vesti

Petrušev je bolje, što je potvrdio i Jorgos Barcokas, ali pošto nije imao vremena da uhvati takmičarski ritam, on neće biti u kombinaciji. Iz tog razloga će pirejski velikan kao strance koristiti Šakila Mekisika, Ajzeu Kenana, Mozesa Rajta, Mustafu Fala, Aleka Pitersa i Najdžela Vilijams Gosa.

Nikole Milutinova nema na listi prijavljenih stranaca zbog povrede koja ga je mučila, jer pravila grčkog prvenstva dozvoljavaju da imaš sedam prijavljenih stranih igrača, a u rosteru može da ih bude šestorica. Milutinov je sa liste prijavljenih skinut kada se povredio početkom godine i biće ponovo prijavljen za plej-of. Tomas Vokap se vodi kao domaći igrač jer ima grčke papire i igrao je za reprezentaciju te zemlje na prošlom Mundobasketu.

Petrušev je u prvenstvu na proseku od 9,9 poena i 4,1 skoku, a Olimpijakos će za derbi imati samo dvojicu centara - Fala i Rajta.

I Panatinaikos ulazi oslabljen u ovaj susret, pošto nema Džerijana Grenta i Kostasa Adetokunba, prvi zbog problema sa kvadricepsom, a drugi zbog virusa. Ergin Ataman na raspolaganju ima praktično trojicu centara - Matijasa Lesora, Aleksandra Balcerovskog i po potrebi Dinosa Mitoglua.



tagovi

Filip PetruševNikola MilutinovKK OlimpijakosKK PanatinaikosDžerijan Grent

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara