""
""

Pjaniđani: Naša igra sa dosta pikova zadaće mnogo muka Srbiji

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.09.13. | 18:25

“Naš problem je to što u samo 15 sati nismo uspeli da se oporavimo od meča sa Litvanijom i pripremimo se za susret sa Ukrajinom. Sada imamo malo više vremena da se pripremo za još jedan težak meč“, rekao je selektor Azura

U samo 15 sati košarkaši Italije odigrali su dva izuzetno teška i jaka susreta, zbog čega je ceo stručni štab Azura bio izuzetno besan i imao je šta da poruči organizatoru prvenstva. Nakon poraza od Litvanije u četvrtfinalu, četi Simonea Pjaniđanija skalp je skinula i Ukrajina, a ono što je ostavilo najjači utisak jeste izuzetno bleda igra trojice najbitnijih igrača – Datomea, Belinelija i Đentilea, koji su glavom još uvek bili u četvrtfinalu.
“ Naš problem je to što u samo 15 sati nismo uspeli da se oporavimo od meča sa Litvanijom i pripremimo se za susret sa Ukrajinom. Napravili smo ogroman broj nepotrebnih grešaka, mašili otvorene šuteve, a sve to je bila posledica našeg umora. Kada dođete u ovu fazu velikog takmičenja treba vam više od 15 sati kako bi se igrači oporavili i ponovo zaigrali na visokom nivou. Sinoć smo legli u krevet u tri ujutru, sada imamo malo više vremena da se pripremo za još jedan težak meč“, rekao je Pjaniđani.

Selektor Azura imaće težak zadatak da svoje pulene oporavi za meč sa Srbijom, sa kojom se sastaje u subotu od 17.30.
“Učinićemo sve da se što pre oporavimo za meč sa Srbijom. Ne znam kakav meč da očekujem, jer su i oni, kao i mi, odigrali nekoliko loših partija u poslednje vreme. S obzirom na umor i raspored, cenim da će to biti meč prepun grešaka. Mada, nikad se ne zna“.

Izabrane vesti

Italijanski stručnjak je otkrio i kako planira da dođe do pobede.
“Naša pik 'n' rol igra će morati da proradi i zada dosta muke Srbiji, posebno Nenadu Krstiću. Imaće problem da sačuvaju naše centre. Međutim, siguran sam da će i Srbija u meč ući potpuno spremna“, zaključio je Pjaniđani.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Eurobasket 2013EvropaItalijaSimone Pjaniđani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara