Đoan Plaza (Foto: fiba.basketball)
Đoan Plaza (Foto: fiba.basketball)

Plaza opleo po AEK-u: Plate kasnile po sedam meseci, mislio sam da je tako bilo samo pre 30 godina

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.03.24. | 14:28

Atinjani uzvratili pretnjama

Atinski AEK je letos angažovao veliki broj atraktivnih pojačanja, sa željom da obeleži 100 godina postojanja kluba što boljim rezultatom i eventualno napadne osvajanje FIBA Lige šampiona. Krenuo je silovito, vezao pet pobeda na startu borbe na evro-sceni, ali onda su usledili odlasci pojedinih igrača, pa samim tim i veliki pad u igri ekipe. Cenu je platio trener Đoan Plaza, kojem se klub iz grčke prestonice zahvalio na saradnji i na njegovo mesto postavio Ilijasa Zurosa.

Španski stručnjak, koji je svojevremeno predvodio madridski Real i Unikahu, oglasio se prvi put nakon rastanka i istakao da je situacija u klubu bila alarmantna zbog velikih zakašnjejna u isplaćivanju zaposlenih u klubu.

Izabrane vesti

"Iznenađujuće je da se tako nešto dešava u 2024, mislio sam da je tako bilo samo pre 30 godina. Kasnili su dva meseca sa platama za mene i američke igrače, četiri za grčke igrače i čak sedam meseci za članove stručnog štaba, a očekivali su istu, bilo da ste plaćeni ili ne", rekao je Plaza za Esports BDN.

Nisu u klubu ostali nemi na Plazine optužbe, pa će, po svemu sudeći, čitav slučaj završiti na sudu.

"Zbog poštovanja starog puta i zato što nismo otvarili proces usred sezone kako bi otkrili šta je dovelo do razvoda, čak i preuzimajući odgovornosti koje nisu naše, odgovorićemo direktno bivšem treneru, koji je posle toliko vremena odlučio da priča i to pred ključni deo sezone. Oni koji podržavaju mostruozne laži i protive se interesima i dostojanstvu AEK-a, biće izvedeni pred lice pravde. Naš bivši trener će prvi snositi zakonske posledice, na sopstveni rizik. Nakon što se završi sezona detaljno ćemo ispitati šta se desilo, a šta nije. Trenutno smo fokusirani na naše ciljve", stoji u saopštenju Atinjana.

AEK su sredinom sezone napustili bivši NBA košarkaši Ben Meklmor (Breogan) i Mfiodnu Kabengele (Venecija), pa je stigao Brandon Najt, ali ekipa još nije uspela da se vrati na pravi put. Trenutno je osma u grčkom prvenstvu sa učinkom 7-11, dok u Top 16 Lige šampiona im 0-3.


tagovi

KK AEKAEK AtinaĐoan Plaza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara