Derik Rouz i Bogdan Bogdanović (© Reuters)
Derik Rouz i Bogdan Bogdanović (© Reuters)

Plej-of je druga dimenzija za Atlantu: Bogdanove četiri trojke, Jangov šou, polufinale Istoka pred vratima

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.05.21. | 21:35

Jastrebovi odbranili domaći parket protiv Njujorka

Dobio je Njujork sve tri utakmice u osnovnom delu prvenstva, Atlanta mu je pokazala da je plej-of nešto sasvim drugačije. Kao da je počelo novo takmičenje, tako su se razleteli Jastrebovi u doigravanju, sačuvali prednost domaćeg parketa i posle duplog slavlja u Džordžiji nalaze se pred kapijom polufinala Istočne konferencije.

Sastav privremenog trenera Nejta Mekmilana slavio je u četvrtoj utakmici prve runde plej-ofa (113:96), poveo 3:1 u seriji i 3. juna, u pola dva ujutru, imaće šansu da se plasira u naredno kolo. Što bi po svemu prikazanom u dosadašnjem toku postsezone bile zalsuženo.

Izabrane vesti

Atlanta jeste dugo tražila sebe, međutim, polovinom druge deonice ubacila je u brzinu više i ispostavilo se da taj ritam gosti nisu mogli da prate. Najveća razlika iznosila je čak 26 poena, što na najbolji način pokazuje ko se i koliko pitao na parketu.

Domaćin se opet oslonio na igru spolja. U napadačkom smislu blistao je Tre Jang, pošto je meč završio sa 27 poena i devet asistencija. Lider tima je čak 14 puta pucao van linije 7,24, ubacio je četiri trojke, bio nepogrešiv sa linije penala (pet od pet) i jop jednom se pozicionirao kao čovek koji preuzima odovornost na sebe. Posebno se to odnosi na deo utakmice kad su Niksi ili vodili ili pokušavali da unesu malo neizvesnosti.

Nije dao Bogdan Bogdanović. Pred kraj druge deonice pogodio je dve vezane trojke, u nastavku još toliko – ukupno četiri iz devet pokušaja – a ti njegovi dalekometni hici bili su sve što je pogodio. Za dva je šutirao dvaput i nije bio precizan. Nije ni bilo potrebe, jer je uhvatio osam lopti i podelio šest asistencija, pa je u napadu pokazao raznovrstnost.

Veliku prednost Atlanti pod košem osigurao je Klint Kapela. Kraj njegovog imena čak 15 skokova i deset koševa, ali bi bio greh ako se ne bi spomenula izvanredna rola Danila Galinarija (21), ali i efektna partija Džona Kolinsa (22).

Njujork je po običaju zavisio od Derika Rouza, mada je nekadašnji član Čikaga stao na „koti 18“, dok je Džulijus Rendl brojao do 23, ali je promašio čak 12 šuteva iz igre (sedam od 19), pa ni činjenica da je skupio deset skokova nije previše vredela ekipi Toma Tibodoa, jer je baš Rendl pred kraj zaradio isključenje zbog namernog faula nad Galinarijem.

Ako misli da napreduje do polufinala Istoka moraće, za početak, da odigra bolje u Medison skver gardenu. Kako je raspoložena Atlanta na početku plej-ofa deluje kao vraški težak zadatak.





tagovi

AtlantaAtlanta HoksBogdan BogdanovićTre JangDerik Rouz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara