Mantas Kalneitis protiv Nejta Voltersa (© Star sport)
Mantas Kalneitis protiv Nejta Voltersa (© Star sport)

Plejmejker Žalgirisa: Zvezda nije neka ekipa, a mi ne razumemo našeg trenera

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.10.21. | 12:45

Nezadovoljstvo u litvanskom timu posle tri poraza u Evroligi

Na terenu ni da gukne, čim se utakmica završila raspričao se Mantas Kalnijetis. Plejmejker Žagirisa imao je velike zamerke na igru litvanskog tima u Beogradu, ali i na izdanje Crvene zvezde, koja je pre svega uverljivom odbranom slavila pobedu u trećem evroligaškom kolu.

Povratnik iz Lokomotive Kubanj najpre je ukazao na probleme u organizaciji igre sastava iz Kaunasa, koji je posle dva uvodna poraza (od Asvela i Zenita) smenio trenera Martina Šilera i poverenje ukazao Juri Zdovcu. Slovenac je tek stigao i nije bilo realno da preko noći pokrene tim.

Izabrane vesti

Trener još ne zna naše kombinacije, praktično smo pre gostovanja u Beogradu odradili pola treninga. Niti on poznaje nas, niti mi njega. Slabo smo se razumeli, nedostajala nam je bolja komunikacija, otuda je organizacija igre bila loša“, istakao je Kalnijetis.

Meč je završio sa samo dva poena za 18 minuta na parketu Beogradske arene, ali je imao velike zamerke na ekipno izdanje.

Nije mi se svidelo kako smo trčali, kao da smo bili u trećoj brzini. Činilo mi se da smo imali dosta situacija za postizanje lakih poena, pre nego što se odbrana protivnika organizuje. Umesto toga, napadi su nam bili usporeni, nismo čak imali vremena da se pregrupišemo. To me je iznenadilo“.

O duelu sa crveno-belima još samo tri rečenice:

Ružna utakmica. Bilo smo loši u napadu, znali smo da Zvezda nije neka ekipa, da nije dobra u napadu. Tužan poraz, utakmica se igra 40 minuta“, dodao je Mantas Kalnijetis.

Trener Jure Zdovc je debitovao porazom, koji je mogao i da se pretpostavi ako se zna da svoje ideje nije do kraja stigao da predstavi igračima.

U odbrani smo napravili neke korekcije i ispalo je dobro, ali sam zabrljao u napadu, jer nisam razumeo sistem igre Žalgirisa. Iako mi se činilo pre početka utakmice da sam sve prostudirao, ritam u kome se igralo zahtevao je brze odluke“.

Već u petak Žalgiris opet gostuje, ovoga puta Olimpijakosu u Pireju, ali ga muče kadrovski problemi.

Nedostaju nam igrači. Još nemamo na raspolaganju Žofrija Lovernja, koga bismo mogli da koristimo u ulozi četvorke, da nam pomogne u skoku. Zabrinut sam i zbog povreda pojedinih košarkaša. Ne bih da zvuči kao opravdanje, međutim, neki su odsutni zbog lakših povreda“, dodao je Jure Zdovc.


 


tagovi

EvroligaMantas KalnietasMantas KalnijetisJure ZdovcKK Crvena zvezdaŽalgirisKauno Žalgiris

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara