Petar Božić (MN press)
Petar Božić (MN press)

Pobednički šampanjac za Petra Božića (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.11.21. | 09:33

Igrači Sparsa iznenadili svog trenera

Pre desetak dana počela je sezona u Razvojnoj ligi, a sa njom i karijera Petra Božića na mestu glavnog trenera Ostin Sparsa. Filijala San Antonija je na startu poražena od filijale Hjuston Rokitsa, odnosno Rio Grande Vali Vajpersa (127:117). Zatim je pobedila debitanta i prvi tim iz Razvojne lige van granica SAD i Kanade - Meksiko Siti Kapitanes (112:110).

Taj trijumf bio je specijalan za srpskog stručnjaka, s obzirom da mu je bio prvi na novoj poziciji, pa su igrači rešili da ga iznenade posle meča i poliju ga šampanjcem.

Izabrane vesti

Malo je verovatno da ko god iole prati košarku ne zna bar za deo karijere najtorofejnijeg igrača Partizana (po broju osvojenih pehara). Za osam godina (2004-2012) u crno-belom dresu podigao čak je 18 pehara - 5 ABA liga, 8 nacionalnih titula i 5 kupova Radivoja Koraća - a bio je i kapiten tima koga je 2,6 sekundi delilo od plasmana u finale Evrolige na Fajnal foru u Parizu 2010. godine.

Po završetku igračke karijere Božić se posvetio trenerskom pozivu. Novo radno mesto mu je bilo na poziciji asistenta u Partizanu, od januara 2013. do septembra 2015. kada je imenovan za šefa strućnog štaba. Na glavnoj trenerskoj stolici crno-belih zadržao se tek četiri meseca, da bi se polovinom 2017. otisnuo put u SAD. Pune tri sezone je bio asistent u stručnom štabu Ostin Sparsa čija ga je uprava polovinom septembra imenovala za glavnog trenera.


tagovi

Petar BožićOstin Sparsrazvojna liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara