Peti Mils (©FIBA)
Peti Mils (©FIBA)

POČELO JE! Mils udara i sa 35, Gidi flertovao s tripl-dablom, silna Australija oduvala Markanenovu Finsku

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.08.23. | 11:51

Vrlo dobar i Dante Egzum

Dalo se pretpostaviti i pred početak Mundijala, a sada je svima kristalno jasno: Australija je izrasla u ozbiljnu košarkašku silu i sa pravom će se nadati medalji na ovogidšnjem Mundobasketu. Ako je neko i sumnjao Oziji su mu odgovorili blistavim izdanjem protiv Finske. Prva zvezda Skandinavaca Lauri Markanen uradio je sve što je mogao, ali Australijanci su za Fince televizor u boji što su dokazali ubedljivom pobedom od 98:72.

Finci jednostavno nisu znali odakle sipa, mada se australijski kvartet izdvojio kao apsolutno nedodirljiv za rivala iz Evrope. Najefikasniji je bio veteran Peti Mils, koji je i sa svojih 35 godina zatrpavao protivnički koš i dobacio do brojke od 25 poena uz čak osam skokova

Izabrane vesti

Međutim, prva atrakcija meča bio je 20-godišnji Džoš Gidi, koji nam je pokazao zašto ga sa pravom mnogi vide kao prvog favorita za laskavo priznanje za najboljeg mladog igrača turnira, odnosno “Zvezdu u usponu”. Univerzalac Oklahome Siti je opasno flertovao sa tripl-dabl učinkom i verovatno bi ga i ostvario da ga selektor Brajan Gordžijan nije odmarao za naredne izazove. Pa i tako, Gidi je za svega 25 minuta na parketu ubacio 14 poena, uz devet skokova i osam asistencija. Monstruozna partija.

Razlika u kvalitetu dve ekipe ipak se možda i najjasnije videla u broju igrača sposobnih da iznesu jedan ovakav meč. Pa su tako Mils i Gidi imali podršku i u još jednom 35-godišnjaku Džou Inglsu (13 poena), te doskorašnjem beku Partizan Mozzart Beta Danteu Eguzumu, koji se zaustavio na 12 poena i četiri asistencije.

---------------------------------

200.000 dinara i danas čeka na tebe, izađi na crtu!

-------------------------------

Na drugoj strani Markanen je uz sebe imao Sasua Salina, a to nije bilo ni izbliza dovoljni. Markanen je svoje obavio sa 19 poena, osam skokova i četiri asistencije, Salin je dodao 13 poena, ali ostali igrači Finske jednostavno nisu mogli protiv kaznene ekspedice iz Australije. Prva četvrtina još i nekako, u drugoj su se Oziji raspucali (28:19) i posle je sve bilo obična rutina.

Istina, izgleda da se ni kvalitetnije ekipe neće bolje provesti protiv Australije. A u Grupi E, uz Ozije najbolja je Nemačka. Biće to već ozbiljan okršaj.

GRUPA E

Finska – Australija 72:98

/Markanen 19 – Mils 25, Gidi 14, 9sk, 8as/

14.10: Nemačka - Japan



tagovi

Džoš GidiDante EgzumPeti MilsMundobasket 2023košarkaška reprezentacija Australijekošarkaška reprezentacija FinskeLauri Markanen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara