Foto: AFP
Foto: AFP

Poslednji minut, Jokićevo igralište: Srpski centar nadjačao Grizlije u borbi prsa u prsa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.03.21. | 04:19

Nagetsi ostvarili peti uzastopni trijumf, Jokić upisao 28 poena, 14 skokova i sedam asistencija

Nije pao 51. tripl-dabl karijere u režiji Nikole Jokića, ali to nije smetalo srpskom centru da se u pobedi nad Memfisom profiliše kao najkorisniji, u isto vreme i najefikasniji košarkaš utakmice. Denver je vezao peti uzastopni trijumf, pomogle su kvalitetne šuterske partije Bartona i Porter Džuniora, ali bi na kraju verovatno ostao kratke ruke, da Nikola Jokić sa pet poena u poslednjih sedamdesetak sekundi nije nadjačao Grizlije u borbi prsa u prsa - 102:103.

Zaustavljen je Jokić rampom sedam sekundi pre kraja utakmice u pokušaju da odvede Denver na plus tri, a zatim se iskupio zaustavljanjem Dža Morenta bez faula, iako je praktično čitava ekipa Memfisa smatrala da je oštećena. Čitavim tokom utakmice sudije su nedvosmisleno držale isti kriterijum i puštale nešto jaču igru u odbrani, pa su u skladu sa tim procenile da srpski centar nije napravio faul.

Izabrane vesti

Sa 28 poena, 15 skokova i sedam asistencija, ali i sa ključnim napadačkim odgovorima i defanzivnim reakcijama Jokić je bez konkurencije bio prvo ime susreta u Fedeks forumu. Preozbiljna individualna statistika krasila je Džokera već posle prvog poluvremena. Bez ikakve usiljenosti centar Nagetsa je došao do 17 poena, sedam skokova i tri asistencije. Druga deonica donela je i jedan od poteza utakmice kada je Džamal Mari pasom iza leđa spojio Jokića sa košem. Sa dva poena prednosti Grizlisi su ušli u treću deonicu, a ona je izrodila seriju gostiju 26:12 posle koje su se izabranici Majkla Melouna vinuli do plus 12 na nešto više od dva minuta do njenog kraja.

Umesto da sa dvocifrenom prednošću zakorače u poslednji period susreta, dozvolili su rivalu da se potpuno vrati, a Dža Morent se u poslednjoj sekundi trojkom sa gotovo pola terena postarao da se zaostatak istopi na svega četiri poena. U uvodnih par minuta dok Jokića nije bilo na parketu Mari je trošio lopte pokazavši da je potpuno van šuterskog ritma - Kanađanin je utakmicu završio sa katastrofalnih 1/14 iz igre.

Jokić je prvu trojku ispalio na četiri minuta do kraja. Nije ušlo, ali je 73 sekunde pre završetka ušao drugi pokušaj van linije 7,24 posle kojeg je Denver otišao na plus četiri. Trideset i pet sekundi pre isteka vremena kroz obruč je prošla lopta i posle Jokićevog poluhoroga u igri jedan na jedan sa Jonasom Valnčjunasom. Melton je trojkom smanjio na minsu jedan i od tada počinje gorepomenuti scenario.

Veliki doprinos nastavku serije pobeda Nagetsa dali su Barton i Porter Džunior sa po 21 poenom, dok su u poraženom timu Bruks i Klark upisali po 20, a Morent četiri manje.

NBA – REZULTATI

Memfis – Denver 102:103

/Bruks 20 - Jokić 28/

Nju Orleans – Klivlend 116:82

/Ingram 28 - Sekston 19/

Vašington – Filadelfija 101:127

/Vestbruk 25 - Embid 23/

Čikago – Majami 90:101

/Lavin 30 - Batler 28/

San Antonio – Orlando 104:77

/Gej 19 - Vučević 26/

Juta – Hjuston 114:99

/Mičel 28 - Porter 27/

Los Anđeles Lejkers - Indijana (u toku)



tagovi

DenverNikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara