(©Reuters)
(©Reuters)

Potencijalni prvi pik: Ako bi me pozvali iz NFL, napustio bih NBA

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.11.20. | 18:44

Mladi bek Džordžije nije zaboravio prvu ljubav

Košarkaški svet s velikim uzbuđenjem očekuje večerašnji NBA draft (1.00), ali ne i Entoni Edvards, bek Džordžije i potencijalno prvi pik koji je i dalje zaljubljen u američki fudbal.

Izabrane vesti

"Da budem iskren, ne mogu da gledam košarku. Još nisam mnogo uključen u ovaj svet. Ali volim sam sport, samu košarku. To je ono što radim", začudio je ljubitelje košarke momak koji je prošle sezone u NCAA imao prosek od 19,1 poena, 5,2 skoka i 2,8 asistencija na meču.

A onda se "ispravio".

"Fudbal je bio moja prva ljubav. Ali s vremenom je postalo jasno da u košarci mogu da postignem mnogo više", dodao je nesvršeni student kome se smeši, za "obične smrtnike" neverovatan ugovor.

Ukoliko bude izabran kao prvi pik, po ruki skali će da dobije garantovani ugovor na dve sezone (8.131.200 dolara za prvu sezonu, 8.537.900 za drugu), uz mogućnost da saradnja bude produžena na treću (8.944.500 dolara), a potom i na četvrtu (11.270.070 dolara). Tek za nekih deset odsto je skromniji ugovor za drugog pika.

Ipak svog tog novca bi se odrekao u jednom slučaju.

"Da me sutra izaberu na NFL draftu, odmah bih napustio košarku, jer tamo na terenu možete da radite šta god želite, da plešete, degažirate loptu, da radite sve vrste nepoštovanja... U NBA ne postoji takva mogućnost. Bili biste odmah kažnjeni", dodao je Edvards koga ne sanima zanima samo fudbal, već i muzika.

Sa bratom Bubom je, prema sopstvenim rečima, snimio nekoliko rep numera, ali ne želi da ih pusti u etar dok ne zakorači na NBA teren na kome bi se pojavio kao najbolje rangirani student Džordžije na draftu. Do sada je najbolje prošao Kentavijus Kaldvel - Poup koga je Detroit "pokupio" 2013. godine sa osme pozicije.



tagovi

NBA draftNCAA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara