Brajan Danston, Šejn Larkin i Vil Klajburn (©Startsport)
Brajan Danston, Šejn Larkin i Vil Klajburn (©Startsport)

Potpuni slom evropskog šampiona? Larkin i Klajburn u otvorenom ratu sa upravom Efesa

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.04.23. | 12:01

Posle poraza od Karšijake duo Amerikanaca odbio da se za Istanbul vrati autobusom

Dve bajkovite sezone i potpuni kolaps u Anadolu Efesu nakon jedne teške sezone. Ergin Ataman i uprava kluba očigledno su u potpunosti izgubili kontrolu nad svlačionicom, pa turski mediji danas pišu o otvorenom ratu Šejna Larkina i Vila Klajburna sa rukovodstvom.

Obojici je ovo već drugi put ove sezone da ulazi u konflikt sa nadređenima, mada su do sada nišanili stručni štab. Svi se sećamo da je Larkin na Tviteru otvoreno kritikovao Atamana zato što je u porazu od Partizan Mozzart Beta imao manje minuta od onoga čemu se nadao. Klajburn je sa druge strane sekund pre kraja meča sa Fenerbahčeom – u kome je Anadolu Efes i definitivno ostao bez šansi da se domogne četvrtfinala Evrolige – ljutito krenuo ka klupi jer ga je navodno razbesneo pomoćni trener Stefanos Dedas.

Izabrane vesti

Ni Ataman tu nije pomogao, pošto je nekih pola minuta pre kraja samoinicijativno izašao sa parketa.

Nove varnice posle poraze na gostovanju kod Karšijake u nedeljnom prvenstvenom sudaru. Prema izveštajima lokalnih medija tim je propustio let za Istanbul pošto je utakmica trajala duže od očekivanja. Anadolu Efes nije imao previše izbora, ponudio je igračima da ih Izmira za Istanbul vrati autobusom.

Međutim, put od nekih 480 kilometara – iliti pet sati vožnje – bio je previše za Larkina i Klajburna, koji su navodno bez dozvole kluba odbili autobuski prevoz, pa se ekipa za Istanbul vratila bez američkog tandema bekova.

Uz takve odnose, nije ni čudo što je Anadolu Efes postao prvi tim u novijoj istoriji Evrolige koji kao branilac titule nije prošao do plej-ofa. I jasno je da će to imati posledice. Prvu i osnovni odlazak Atamana. Ugovor mu ističe na kraju sezone, a i sam je priznao da već ima na stolu ponudu Panatinaikosa, mada je negirao da je u Beogradu već pregovorao sa gazdom atinskih Zelenih Dimitrosom Janakopulosom


tagovi

Anadolu EfesŠejn LarkinVil Klajburn

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara