Nikola Jokić
Nikola Jokić

Povratak u devedesete: Jokićevih 30 za istorijski preokret, Denver izorao pobedu nad Jutom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.09.20. | 08:37

Nek se spreme za batine protiv LA Klipersa

Nije to ličilo na NBA. Jer u NBA ligi se odbrana ne igra, zar ne? Ako ste do sada tako i pričali, ujedite se za jezik i razmislite opet. Jer ono što su Denver i Juta prikazali u majstorici prve runde plej-ofa u Zapadnoj konferenciji pre je ličilo na rvanje u blatu nego na košarku bez odbrana. A u tom “evropskom“ sudaru čvrstih odbrana najbolje se snašao Nikola Jokić, koji je ubacio 30 poena i imao 14 skokova u pobedi Nagitsa od 80:78.

Posebno treba istaći, Jokićeva su bila i dva ključna poena postignuta 27,8 sekundi pre kraja horogom preko Rudija Gobera, dvostrukog dobitnika nagrade za najboljeg defanzivca NBA lige. Dalje, Jokić je potpisao i 21 od ukupno 30 Denverovih poena u drugom poluvremenu.

Izabrane vesti

Da, dobro ste pročitali, Denver je u drugom poluvremenu ubacio samo 30 poena. I opet pobedio. A to govori nešto o tome kakva se odbrana igrala. Na trenutke, izgledalo je kao da smo se vratili na kraj 80-ih i početak 90-tih i da gledamo boks mečeve Čikago Bulsa i Detroit Pistonsa. Ne zato što je neko makar i podsetio na Majkla Džordana. Već zato što su svi na momente izgledali kao Pistonsi koji krvavih očiju istrčavaju na teren da prebiju rivala.

Uspela je tako Juta da zaustavi brz protok lopte u napadu Denvera, uspela je donekle da iz igre izbaci i Džamala Marija, koji je meč završio sa 17 poena, devet skokova i devet izgubljenih, srećom po Nagitse i Donovan Mičel se “ohladio“ i stao na 22 koša. Međutum, protiv Jokića ništa nisu mogli Džezeri. Nije ni da srpski as nije imao problema sa Rudijem Goberom, Francuz je u statistički listić upisao 19 poena i 18 skokova, ali umeo je Jokić da odgovori. I da kad niko drugi ne uspeva, fudbalskim žargonom, razbije taj Jutin bunker pred košem.

Imala je i Juta šansu, u ludačkoj završnici Geri Haris 8,4 sekundi pre zvuka sirene izbija loptu iz ruku Donovana Mičela, Mari vuče kontru, međutim, Tori Kreg promašuje polaganje. Možda je bilo mudrije da je Mari sačekao i iznudio faul i slobodna bacanja? Kako bilo, Juta dobija novu priliku, ali Majk Konlijev šut za tri uz zvuk sirene pogađa obruč i Denver postaje tek 12. tim u istoriji NBA lige koji se vratio u seriju posle zaostatka od 1:3.

Pre no što je serija počela osetio sam da će da bude uzbudljivo. Ali posle 1:3, nisam mislio da će biti ovako uzbudljivo. Ovo je istorijsko veče“, rekao je Jokić posle meča.


Bilo je teško, bilo je užasno naporno. I biće još napornije. Jer pred Denverom su sada Los Anđeles Klipersi. Batine u najavi. Za Jokića posebno. Nek pita samo Luku Dončića kako mu je bilo dok mu je Markus Moris “sekirama“ sekao napade i pride još podsmevao zbog toga što se žali na oštriju igru. Plačljivko, govorio je.

Klipersi su brzi, jaki, nemilosrdni, pre svega bezobrazni. Nek pita samo Dončića. I nek uzvrati Jokić. Jedino će tako moći.



tagovi

Denver NagetsNikola JokićJuta Džez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara