"Radenko Pilčević"
"Radenko Pilčević"

Pratio ga Partizan, a sad cepa mrežice u Crnokosi

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.12.13. | 10:27

Radenko Pilčević drži tim iz Kosjerića na prvoj poziciji Košarkaške lige Srbije

Radenko PilčevićCrnokosa iz Kosjerića je u poslednjoj utakmici 11. kola Košarkaške lige Srbije savladala Tamiš (59:76) i ostala na čelnoj poziciji srpskog šampionata, uz skor od devet pobeda i dva poraza, pre svega zahvaljujući raspoloženom Radenku Pilčeviću, koji je ubacio 23 poena, imao sedam ukradenih lopti i četiri asistencije i pokazao da ga nije Partizan slučajno pratio.
Bio sam na korak od Partizana, ipak, angažovali su mlađeg igrača, što je i razumljivo, jer Partizan stvara igrače i od njih živi", kaže za MOZZART Sport Čačanin, koji se u Crnokosi obreo posle avanture u Nemačkoj.

U Kosjeriću proživljava drugu mladost, pa je iskusni bek, koji će 15. decembra proslaviti 27. rođendan, u dosadašnjem toku prvenstva četiri puta ulazio u tim kola, a nalazi se i na četvrtoj poziciji najboljih strelaca lige.
"Crnokosa je dobro organizovan klub, iz malog mesta, gde svi vole košarku. Pre sedam godina sam prvi put nastupao za Crnokosu i ostvario prvu zapaženiju rolu u seniorskoj košarci. U međuvremenu, tri godine sam nastupao u Nemačkoj, koja ima jednu od najjačih liga u Evropi, i pola godine u Makedoniji".

Izabrane vesti

Da li su se promenili ciljevi Crnokose pošto ste na liderskoj poziciji?
"Cilj je opstanak u ligi i dok to teoretski ne ostvarimo, nećemo menjati planove. Igramo kolektivno, pravi smo tim i na svakoj utakmici po petorica igrača ostvari dvocifreni učinak. Kolektiv uvek izbaci i nekog pojedinca, a trenutno sam ja u prvom planu. Stručni štab radi kao sat. Predvodi ga Blagoje Ivić, koji je sve lepo ukomponovao. Velike zasluge ima i kondicioni trener Milorad Bulić koji nas je izvrsno pripremio, najbolje smo spremljena ekipa u ligi".

Kakvi su lični planovi Radenka Pilčevića?
"Tokom karijere najbolju sezonu sam odradio u Nemačkoj, tad sam po izboru publike bio drugi najbolji igrač lige. Sad mi je Crnokosa u prvom planu , ali sanjam da se ponovo vratim na još viši nivo i zaigram u nekom velikom klubu".

Piše: Đurđe Mečanin, Foto: Press.
(djurdje.mecanin@mozzartbet.com)


tagovi

CrnokosaklsRadenko Pilčević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara