Marijus Grigonis (Foto: Starsport)
Marijus Grigonis (Foto: Starsport)

Prepelič završio sezonu, Valensija bi da ga zameni Grigonisom

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.04.22. | 17:08

Zainteresovana i za Mateuša Ponitku, ali novajlije neće moći da prijavi za Evrokup

Ostala je Valensija bez jednog od ključnih igrača, najboljeg strelca ekipe Klemena Prepeliča. Slovenac je pretrpeo prelom leve ruke i neće se vraćati na parket do kraja sezone. Španskom klubu je potrebna zamena, čak iako ne može da je registruje za plej-of Evrokupa, pa je pokazala ozbiljno interesovanje za litvanskog reprezentativca Marijusa Grigonisa, prenosi španski Ensestando, a potvrđuje litvanski BasketNews.

Bivši igrač Žalgirisa je napustio redove moskovskog CSKA zbog ratnog stanja u Ukrajini, ali je još uvek pod ugovorom sa ruskim klubom. On važi do leta 2024. godine i potrebno je da zainteresovane strane plate određeno obeštećenje za njegove usluge. Upravo to je glavni problem Valensije.

Izabrane vesti

Grigonis je minulog leta pojačao CSKA, imao je problema sa povredom, bilo mu je potrebno određeno vreme da se adaptira na novu sredinu, pa je na 16 nastupa u Evroligi prosečno beležio 8,5 poena, 1,4 skokva i 1,9 asistencija, uz procenat šuta za tri poena 43,1 odsto. Nema sumnje da bi predstavljao veliko pojačanje za Valensiju, iako bi imao samo pravo nastupa u španskoj ACB ligi.

Ensestando ističe da su Taronjesi zainteresovani i za još jednog igrača koji je zbog sukoba Rusije i Ukrajine napustio teritorijalno najveću državu sveta - Mateuša Ponitku. Poljak nije u prvi mah napustio Zenit, odigrao je jednu utakmicu od kada su stranci dobili dozvolu da napuste ruske klubove. Zbog toga je osuđivan u domovini, a na kraju je sporazumno prekinuo saradnju sa klubom iz Sankt Peterburga, vratio se u domovinu i trenutno je slobodan igrač.



tagovi

KK ValensijaKK CSKA MoskvaMarijus GrigonisKlemen PrepeličMateuš Ponitka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara