Nikola Jokić (©AFP)
Nikola Jokić (©AFP)

Prioritet Denvera: Da Jokić ostane dok god bude želeo da igra

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.05.22. | 10:02

"Dok god ne prestane da mu bude zabavno", rekao je predsednik košarkaških operacija Nagetsa Tim Koneli

Denver Nagetsi su završili sezonu porazom od Golden Stejt Voriorsa u prvoj rundi plej-ofa (1-4). Rezultat za zaborav, ali i još jedna godina Nikole Jokića za pamćenje. Na putu je da odbrani zvanje najkorisnijeg igrača lige. Pomerao je granice i kako stoje stvari biće nagrađen jednim od najvećih ugovora u istoriji NBA. U igri je petogodišnja saradnja teška 254.000.000 dolara, a Somborac je istakao želju da je potpiše.

Izabrane vesti

Ako ponuda bude na stolu naravno da ću je prihvatiti, jer volim ovaj klub i zaista volim ljude koji ovde rade”, rekao je Jokić posle poraza od Voriorsa u petoj utakmici serije.

Još nije na stolu, ali sudeći prema rečima predsednika košarkaših operacija ekipe iz Kolorada Tima Konelija, samo je pitanje vremena kada će biti.

"Prioritet broj jedan. Ništa nije važnije za ovu organizaciju nego da se postara da Nikola ostane ovde dok god bude želeo da igra. Dok god ne prestane da mu bude zabavno", jasan je Koneli.

Jokić je ligaški deo sezone okončao sa prosekom od 27,1 poena (šesti učinak u ligi), 13,8 skokova (drugi) i 7,9 asistencija (osmi). Prema jednom od najbitnijih parametara bio je daleko od konkurencije. Njegov prosečan PER rejting 32,94 nikada nije zabeležen u NBA na nivou jedne takmičarske godine.

U plej-ofu je beležio 31 poena, 13,2 skoka i 5,8 asistencija, ali to nije bilo dovoljno da se savladaju Voriorsi. Ni da im se ozbiljnije ugrozi plasman u drugu rundu. Podrška je izostala. Izneo je Nikola još jednom veliki teret, ali ne želi da ga iko zbog toga sažaljeva.

"Ukoliko bi me čuo da kažem kako se saosećam sa njim, mislim da bi me ošamario", jasna je Tim Koneli.

Nedostajala su Denveru dva bitna igrača. Džamal Mari je propustio kompletnu sezonu zbog povrede, Majkl Porter se povredio u novembru prošle godine i više se nije vraćao na parket. U pitanju su dvojica igrača koja imaju maksimalne ugovore. Nijedan tim u NBA nije imao dvojicu igrača takvog statusa van stroja. A Jokić je uspeo da ga uvede u plej-of i to direktno (sa šestog mesta).

Porter je sa povredama imao problema tokom karijere, pa su mnogi bili sumnjičavi kada je Denver odlučio da mu ponudi novu saradnju prošlog leta.

"Analizirate sve. Često je najbolji pokazatelj za to kakvog će igrač biti zdravlja u budućnosti njegovo trenutno stanje. Nažalost, morao je da se nosi sa određenim povredama ove godine. Prethodnih par godina smo imali dobar osećaj po tom pitanju. Jasno je bilo da je na osnovu brojki on bio igrač kojem smo morali da damo veliku svotu novca. Razmotrili smo sve opcije. Težimo ka tome da budemo tim koji će na vreme nagraditi igrače, pre nego da se okreće tržištu. Radujemo se njegovom povratku na parket i znam da da je sve od sebe da se što pre vrati".

Pred početak doigravanja se pojavila mogućnost da Mari i Porter pomognu timu, ali na kraju je doneta odluka da budu pošteđeni napora.

"Tela su njihova. Kada god je povreda u pitanju, glas igrača je najbitniji".

Jasno je da su Nagetsima potrebna pojačanja kako bi ispratili jednog od najboljih košarkaša na svetu i oformili oko njega tim sposoban da mu pomogne u borbi za prsten.

"Kada god izgubite morate da budete ekstremno samokritični i analizirate segmente u kojima niste postigli željeni nivo. Majkova povreda je bila velika stvar, onda se povredio i Pi Džej Dozir. Ostali smo bez igrača na poziciji krila, pa smo imali prilično čudne postave. Mislim da je prilično jasno gde moramo da se popravimo", rekao je Koneli i pohvalio Demarkusa Kazinsa koji je u finišu sezone i plej-ofu bio prva alternativa za Jokića i pokazao da može da se nosi sa tim poslom.

Vlasnici su spremni da zavuku ruku u džep.

"Ukoliko tim bude dovoljno dobar, platiće koliko bude potrebno".



tagovi

Nikola JokićDenver NagetsTim KoneliMajkl Porter JuniorDžamal Mari

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara