Eron Gordon (AFP)
Eron Gordon (AFP)

Proključao Denverov šampionski karakter za Nikolu i Majka! Gordon i Redži ispravili sudijsku nepravdu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 21.11.23. | 03:31

Nagetsi izvojevali pobedu u tesnoj utakmici protiv Detroita iako su od kraja prve četvrtine igrali bez trenera Melouna, a u drugom poluvremenu bez pomoći isključenog Jokića

Upozoravao je Nikola Jokić da njegov Denver stagnira uoči gostovanja Detroitu, najlošijem timu lige. Stigli su Nagetsi u Mičigen nakon tri poraza iz poslednje četiri utakmice, a sudije pokušale da im zagorčaju život. Već tokom prve, odnosno druge deonice gosti su zbog tehničkih grešaka ostali bez trenera Majkla Melouna i zvezde vodilje Nikole Jokića, ali i bez kormilara i ledera, ili možda baš zbog sudijske nepravde, prokuljučao je šampionski karakter Denvera. Kada se meč lomio, kada je delovalo da će Pistonsi, tim koji je vezao 11 uzastopnih poraza srušiti Denver, teret su na svoja pleća stavili Eron Gordon i Redži Džekson i odneli pobedu sa, neočekivano teškog gostovanja - 103:107.

Nije Jokić ostao imun na sraman sudijski kriterijum i nedosuđene faulove. Nije ni prvi, ni poslednji put da srpski centar nije dobio zaštitu delilaca pravde koji su ga drugom tehničkom greškom, na minut i po pre kraja prvog poluvremena poslali u svlačionicu. Verovatno bismo videli i novi tripl-dabl prošlogodišnjeg MVP-a finala NBA lige da sudije nisu umešale prste. Ovako je Nikola za 15 minuta provedenih na parketu ostao na devet poena i po pet skokova i asistencija, a pred ostatkom Denverovog tima bio je ogroman izazaov. A Gordon, Džekson, Kentejvijus Koldvel Poup i Kristijan Braun pokazali su da su mu dorasli. Denver je dobio tesan meč bez trenera, Jokića, ali i Džamala Marija koji već neko vreme nije u stroju!

Izabrane vesti

Obično je Eron Gordon meta Jokićevih asistencija, ali u nedostatku prve zvezde tima i čoveka koji spaja saigrače sa obručem i ostavlja im otvorene pozicije za šut kako poželi, Gordon je preuzeo ulogu kreatora igre... I pet od ukupno sedam asistencija podelio u poslednjoj deonici! Braun je sjajnom energijom odradio veliki posao u trećoj deonici, a onda su u odlučujućoj poentersku odgovornost preuzeli Redži Džekson i Koldvel Poup. Gotovo čitav poslednji kvartal igralo se na posed razlike, a na tri minuta pre kraja bilo je 101:99 u korist Pistonsa. Na 100 sekundi pre kraja, najbolji poenter susreta Kejd Kaninghem došao je do 27 poena i izjednačio na 103:103, da bi Gordon zatim položio loptu u kož uz dodatno bacanje koje je realizovao. Odbranio je Denver potom tri napada, maestralnim odbranama Portera Džuniora, Gordona i Koldvela Popua, a Redži Džekson na 11 sekundi pre kraja ubacio jedno od dva slobodna bacanja, a pobeda je osigurana nakon promašene trojke Liversa.

Kako se Denverov tim ujedinio i bez Nikole pokazuju i brojke najuticajnijih pojedinaca. Džekson je meč završio sa 21 poenom, tri skoka, i šest asistencija dirigujući igrom Nagetsa zajedno sa Gordonom. Koldvel Poupu je imao 20 poena, po tri skoka i asistencije, ali i dve ukradene lopte, dok je Gordon upisao 11 ponea, ali tri ključna za pobedu Denvera. Pritom je uhvatio devet lopti i podelio sedam asistencija. Značajan doprinos imao je i Majkl Porter Džunior koji je na 14 poena, dodao i 11 skokova, odnosno dve asistencije, a energični Braun je meč okončao sa učinkom od 15 koševa, šest uhvaćenih lopti i dve asistencije.

Kada je reč o kretanju rezultata, Detroit je znatno bolje otvorio meč, serijom 13:5, ali se Denver do kraja prve deonice vratio. Jokić je pri rezultatu 23:21 za domaćina u finišu uvodnog perioda poručio sudijama da se probude i od tada je gost napravio seriju 13:3 za vođstvo 34:26. Rezultat na poluvremenu bio je 55:56 u korist Nagetsa, do kraja meča nijedan tim nije imao više od pet poena prednosti.


NBA - REZULTATI

Šarlot - Boston 121:118 /posle produžetka/

/Bol 36 - Tejtum 45/

Detroit - Denver 103:107

/Kaninghem 27 - Džekson 21/

Vašington - Milvoki 129:142

/Pul 30 - Adetokunbo 42/

Čikago - Majami 100:118

/Vajt 20 - Adebajo 23/

Minesota - Njujork 117:100

/Edvards 23 - Brunson 25/

Nju Orleans - Sakramento 129:93

/Ingram 31 - Barns 16/

San Antonio - LA Klipers 99:124

/Džonson 22 - Džordž 28/

Golden Stejt - Hjuston 121:126

/Kari 32 - Šengun 30/




tagovi

Nikola JokićDenverDenver NagetsMajkl Meloun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara