Robinson šutira na koš Galate (© FIBA)
Robinson šutira na koš Galate (© FIBA)

Prvi poraz Igokee u Ligi šampiona

Vreme čitanja: 1min | sre. 13.10.21. | 21:03

Galatasaraj slavio u Laktašima

Još jedna neizvesna završnica u Laktašima, samo što je ovoga puta Igokea poražena. Pobedila je Borac na mišiće, preokrenula protiv PAOK-a, izdržala nalete Crvene zvezde, ali pre ili kasnije umor dođe na naplatu, pa je sastav Dragana Bajića pognutih glava napustio dvoranu posle utakmice drugog kola Grupe E FIBA Lige šampiona – 85:89.

Iako je košarka sport u kome su svakakva čuda moguća, ovakav epilog je nagoveštan u prvom delu kad je tim iz Istanbula stekao 16 poena prednosti (42:26) i teško je bilo istopiti zaostatak. Početkom poslednje četvrtine domaćin je uspeo da stigne i prestigne Turke, čak poveo četiri razlike (77:73), ali mu je ogromna potrošnja energije u prethodnom delu utakmice oduzela snagu za finiš u kome je Galata zabeležila drugu pobedu u takmičenju.

Izabrane vesti

U dresu Igokee najefikasniji je bio Antabija Voler (22 poena, šest trojki iz 12 pokušaja), pratio ga je donekle Stefan Đorđević (12), dok Aleksa Radanov nije uspeo da ponovi učinak iz mečeva sa PAOK-om i Zvezdom kad je bio jedan od najboljih u ekipi iz Laktaša, pa je zabeležio samo šest poena.

Kod Galatasaraja Pursel je brojao do 31.

U narednom kolu Igokea 26. oktobra gostuje češkom Nimburku, koji je juče savladao PAOK u Solunu.


LIGA ŠAMPIONA - 2. KOLO

GRUPA E

Utorak

Paok - Nimburk 83:84

Sreda

Igokea - Galatasaraj 85:89



tagovi

FIBA Liga šampionaIgokea

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara