(©AFP)
(©AFP)

Pukla bruka u Gradu bratske ljubavi: Lebronovo istorijsko veče završeno sa -44

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.11.23. | 03:40

Embid ostvario tripl-dabl za pola sata

Trebalo je da bude slavljeničko veče za Lebrona Džejmsa i Lejkerse, jer ne ulazi se u istoriju NBA lige svakog dana. Ali, sve se pretvorilo u košmar u Gradu bratske ljubavi, gde ekipa Filadelfije nije pokazala ni trunku ljubavi za legendu košarke.

Lebron Džejms je večeras postao igrač sa najviše odigranih minuta u istoriji NBA lige. Najdugovečniji košarkaš najbolje lige na svetu. Nadmašio je Karima Abdula Džabara. No, veče kada je oborio rekord neće mu buditi lepe uspomene.

Izabrane vesti

Filadelfija je demolirala Lejkerse 44 razlike! Nije pokazala ni trunke milosti prema timu iz Grada anđela – 138:94.

Posebno je motivisan za „maltretiranje“ Lebrona i ekipe bio MVP prošle sezone Džoel Embid, koji je za pola sata igre ostvario tripl-dabl. I nakon toga je bio još minut-dva na terenu, pošto je meč ionako bio već rešen. Prvi as Filadelfije je ubacio 30 poena uz po 11 skokova i asistencija. Dovoljno od njega.

Nakon što je MVP izašao sa terena, dirigentsku palicu je preuzeo Tajriz Maksi, koji je ubacio 31 poen i postao najefikasniji igrač utakmice. Kod Lejkersa najviše poena postigao je Kralj Lebron – 18.

Iako je Filadelfija vodila ubedljivo sve vreme, meč je rešen sredinom treće četvrtine, kada su Sikersi sa +12 (77:65) otišli na 19 razlike (84:65) i tu razliku gosti nisu mogli čak ni da smanje. Poslednja četvrtina je bila kao gađanje glinenih golubova, pošto je domaći tim dobio sa čak 40:14!

Detroit i Vašington odigrali su derbi začelja Istočne konferencije, direktno su se obračunali ko će od večeras da nosi „fenjer“. I pripao je Pistonsima, koji su na svom terenu doživeli ubedljiv poraz – 126:107.

Sa 13 uzastopnih poraza je Detroit dočekao ovaj duel, dok je Vašington imao iza sebe dve izgubljenih utakmica. Ipak, gosti su vodili od sredine prve četvrtine, doduše jednocifrenom razlikom sve do poslednjeg kvartala, kada su ostavili Pistonse da se guše u prašini.

Briljirao je Kajl Kuzma, kojem je malo nedostajalo do tripl-dabla: ubacio je 32 poena, kojima je dodao 12 skokova i osam asistencija. Odličan je bio i Deni Avdija, koji je pobedi Vašingtona doprineo sa 16 poena.

Neizvesno je bilo jedino u Indijanapolisu, gde je Portland, iako jedan od najlošijih timova Zapada, uspeo da napravi „brejk“ protiv petoplasiranog sastava Istoka – 114:110.

Ništa nije nagoveštavalo ovakav ishod, jer pored toga što su igrali na svom terenu, Pejsersi su i u boljoj formi, imali su skor 3-2 u prethodnih pet mečeva, dok je Portland dobio samo jednu utakmicu u istom periodu.

Blejzersi su vodili u većem delu meča, ali nijedan ekipa nije imala u rukama dvocifrenu prednost, što govori koliko je bio izjednačen meč. U poslednjoj četvrtini Portland je uspevao da odoli napadima Indijane, iako su domaći uspeli da sa 112:106 priđu na samo dva poena zaostatka, posle pogotka Brusa Brauna, 18 sekundi pre kraja. Nakon tajm-auta Malkolm Brogdon je pogodio dugu dvojku i pečatirao pobedu Pionira.

NBA LIGA

Ponedeljak

Detroit - Vašington 107:126

/Kaningem 26 - Kuzma 32/

Indijana - Portland 110:114

/Halibarton 33 - Grant 34/

Filadelfija - LA Lejkers 138:94

/Maksi 31 - Džejms 18/

Juta - Nju Orleans 114:112

/Džordž 19 - Vilijamson 26/

LA Klipers - Denver 102:112

/Lenard 31 - Džekson 35/




tagovi

LA LejkersDetroit PistonsFiladelfija SeventisiksersLebron DžejmsNBA ligaDžoel Embid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara