Lorenzo Braun (©Reuters)
Lorenzo Braun (©Reuters)

Pukla stotka, igraće se majstorica! Makabi se vraća u Kneževinu, Lorenzo Braun koban po Monako

Vreme čitanja: 3min | čet. 04.05.23. | 22:11

Inferioran je bio tim Saše Obradovića u četvrtoj utakmici, izduvao se posle brejka...

Makabi je imao sve u svojim rukama, vratio se u Tel Aviv sa brejkom prednosti i stekao je mogućnost da u Minora Mivtačim Areni odlučuje o plasmanu na Fajnal-for Evrolige. Izborio se za željeni scenario, hrabrilo ga je to što je samo dva puta za čitavu sezonu izgubio na domaćem terenu, ali majstoricu nije uspeo da izbegne. Ali je uspeo da uvvrati Monaku i ponizi ga pred utakmicu odluke.

Saša Obradović i njegova “banda” sa Azurne obale momentalno su vratili brejk, Majku Džejmsu se u trećoj utakmici serije “otkačila” ruka. Monako je mogao na obali Mediterana da Makabiju ukalja ponos, međutim, nije krenuo svom silinom u četvrtoj utakmici i nije imao lek za Lorenza Brauna i Vejda Boldvina. Ipak, srpski strateg ne može da bude nezadovoljan, jer će na domaćem terenu krenuti po kartu za Kaunas. Ali, dobio je ozbiljno upozorenje, u Izraelu je pukla stotka – 104:69.

Izabrane vesti

Majka Džejmsa nije bilo, ugasio se na drugoj utakmici u Izraelu. Šta tek reći za Džordana Lojda… Amerikanac je u Kneževini, kada je Monako izjednačio u seriji, postavio rekord karijere. Ubacio je 33 poena, sipao je Lojd iz svih pozicija i ispraznio kompletnu municiju. Ništa nije sačuvao. Nije to smetalo klubu iz Kneževine čim je kročio u Minora Mivtačim Arenu, ali i te kako jeste večeras.

I dok su udarne igle Monaka zakazale, Makabijeve su radile na turbo pogon. Niko nije iskakako iz šablona Odeda Kataša, sve je bilo podređeno tandemu Lorenzo Braun – Vejd Boldvin. Jedan američki košarkaš što je nosio Zvezdin dres je zakazao, ali je drugi furiozno otvorio utakmicu. Dao je Lorenzo Braun krila Makabiju serijom trojki i kreirao razliku.

Gotovo da ništa nije mogao da promaši, pogodio je četiri dalekometna hica u prvom poluvremenu, promašio samo jedan. Samo je još Džejk Koen, osim Amerikanca, uspevao da mrsi mrežicu van linije 6,75. Pucao je bez promašaja – 2/2. I pored silnih trojki domaćina, uspevao je Monako da se održi u igri do pred kraj prvog poluvremena, ponajviše zahvaljujući hladnokrvnosti Elija Okoboa.

Ali, sve se raspalo kada se u utakmicu “uključio” Vejd Boldvin

Kada igra Boldvin, igra i Makabi. Dao je “Ponosu Izraela” neophodan impuls, ušao je u seriju pogodaka i sam ga slomio. Konstantno je rasla prednost domaćina, Nije Saša Obradović rotacijama i promenom plana igre uspeo da ukoči protivnika, na različite načine završavao je napade, a vremenom su svi proigrali.

Boldvinova aktivacija bila je inicijalna kapisla da napad skroz naskroz profunkcioniše, da ne zavisi sve od Lorenza Brauna, a kada se to dogodilo – sa lakoćom su do poena stizali Aleks Pojtres i Bonzi Kolton. Pride je Džon Dibartolomeo bio nepogrešiv sa linije penala. Išao je Makabi na to da ponizi suparnika, da mu ne bude svejedno pred majstoricu i uspeo je u toj nameri. Gazio je do kraja i apsolutno sve je funkcionisalo. Došao je do brojke od preko 20 asistencija, trojke pucao preko 40 odsto i nadskočio Monako.

Inferioran je bio klub iz Kneževine u četvrtoj utakmici, izduvao se posle brejka i primio je stotku!

Najefikasniji kod Makabija bio je Lorenzo Braun sa 22 poena (pucao trojke 6/8), a imao je i šest asistencija, kao i Vejd Boldvin, koji je doprineo i sa 19 poena. Pratili su ih Aleksa Pojtres sa 12, Džon Dibartolomeo i Darun Hilijard sa 11, te Bonzi Kolson sa 10 poena. Za nijansu bolji od ostalih u Monaku bio je Majk Džejms sa 13 poena, ali i on se uklopio u sivilo.

EVROLIGA, ČETVRTFINALE

Četvrtak

Makabi Tel Aviv - Monako 104:69 /rezultat u seriji 2:2/

/Braun 22 - Džejms 13/

Partizan Mozzart Bet - Real Madrid (u toku) /rezultat u seriji 2:1/

Petak

19.45: Fenerbahče – Olimpijakos

/rezultat 1:2/

Dalje prošla: Barselona



tagovi

EvroligaKK Makabi Tel AvivKK MonakoSaša ObradovićDžordan LojdMajk DžejmsLorenzo BraunVejd Boldvin

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara