Nikola Jović i Džordan Pul (Printscreen)
Nikola Jović i Džordan Pul (Printscreen)

Pul poželeo Joviću dobrodošlicu u NBA, Spleš braća ispalila 28 trojki i srušila Majami (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.10.22. | 06:39

Srpski košarkaš proveo sedam i po minuta na terenu i ubacio četiri poena za lični rekord posle dva nastupa u dresu Hita

Mučio je Majami ekipu Golden Stejta, konstantno joj se prikradao i pomislio da može da sruši šampiona u njegovom Čejs centru u San Francisku. Bio je konkurentan do poslednja tri i po minuta utakmice do kada je zaostajao samo dva poseda. Kao da su Stef Kari i Klej Tompson pustili goste sa Floride da se ponadaju, a onda ih u minut, dva, postavili na odgovarajuće mesto - 123:110.

Spleš braća su večeras ispalila čak 28 trojki i ravnomerno su raspodelili pokušaje. Obojica po 14 s tim da je Stef ubacio tačno polovinu, a Klej sa pot pogodaka ipak bio ispod svog proseka. Ali procentu se u zube ne gleda, naročito jer je Tompson ubacio dve trojke u poslednja četiri minuta utakmice, kada je bilo naročito važno. Zapravo, od rezultata 111:105, Kari i Klej su ubacili deset od narednih 12 poena Voriorsa za mirnu luku na samom kraju duela.

Izabrane vesti

Plejmejker domćina je bio blizu tripl-dabla pošto je osim 33 poena podelio devet asistencija, odnosno uhvatio sedam lopti. Tompson je meč završio sa 19 poena, jednim više od trećeg strelca ekipe Endrua Viginsa. Uredovima Majamija prednjačili su Džimi Batler sa 27 poena, odnosno Bem Adebajo koji je postigao jedan manje, a lični rekord u drugogm NBA nastupu ostvario je Nikola Jović.

Srpski košarkaš je proveo sedam i po minuta na terenu i za to vreme ubacio četiri poena uz jednu asistenciju. Šutirao je 2/4 iz igre i pritom uspeo da ukrade i jednu loptu. Podsetimo da je Jović pre dva dana na NBA debiju u ubedljivom trijumfu Majamija nad Portlandom imao dva poena i isto toliko skokova.


Da će supertalentovani srpski košarkaš morati dugo da peče zanat u najkvalitetnijoj ligi planete pokazao je i detalj s kraja druge četvrtine. Želeo je Jović da zaustavi Džordana Pula, ali mu je plejmejker Voriorsa prodao fintu, od koje je Jović poleteo u aut, Pul je lagano poentirao.

Poželeo je Pul Joviću dobrodošlicu u društvo elitnih košarkaša, ali i te kako je normalno da jedan 19-godišnji ruki padne na fintu u silnoj želji da se dokaže. Svakako, raduje činjenica da je Jović za duplo manje minuta na parketu u odnosu na meč sa Portlandom uspeo da postigne duplo više poena.

NBA - REZULTATI

Bruklin - Dalas 125:129

/Irving 39 - Dončić 41/

Oklahoma - LA Klipers 118:110

/Gildžs-Aleksander 24 - Pauel 21/

Golden stejt - Majami 123:110

/Kari 33 - Batler 27/

Sakramento - Memfis 110:125

/Foks 27 - Bejn 31/



tagovi

Majami HitNikola JovićGolden Stejt VoriorsStef KariKlej Tompson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara